Vaeltelua pihamaalla ja haaveilua

Viikonloppuna kuvailin vähän pihalla, kun monessa blogissa oli jo kuvia sulaneista puutarhoista. Täällä sää oli kuitenkin aika pilvinen ja meidän pihassa luntakin on vielä aika paljon, mutta muutaman kuvan otin ensi kesän suunnitelmia varten. 


Etupihalla on muutama iso kuusi, jotka toivottavasti vielä kaadetaan tänä keväänä. Niiden viereen istutin viime syksynä muutaman alennuksesta ostetun havun, äidiltäni saamaa pikkutalviota ison maton, ja uuteen multaan piilottelin krookuksia, jotka tuolta jo kovasti kurkkivat. Tähän nurkalle on tarkoitus rakentaa kerroksellista havupenkkiä, mutta katsotaan mitä tästä syntyy.Viime keväänä tein takapihallemme metsäpuutarhaa, mutta nämä kaksi alppiruusua on istutettu tänne metsän rajaan jo kaksi vuotta sitten. Tämä kohta puutarhastamme on vanhaa metsänpohjaa, eli lapiolla tässä ei juurikaan töitä tehdä. Kesällä tämän rinteen peittää sanikkaiset, ja syksyllä varpukasvit, joten kovin suuria istutustöitä en tässä aio tehdä. Tuo kuusi vain on iso, ja tietenkin kasvaa koko ajan, eli puiden kohtaloa tässäkin pihan osassa mietitään.


Viime vuonna metsäpuutarhan lisäksi tehtiin töitä rinteessä, ja sen lisäksi tein kaksi uutta kukkapenkkiä: liljapenkin omenapuun luo terassin läheisyyteen ja talon päätyyn istuten kirsikkapuun ympärille tuli myös istutusalue. Nyt on aika katsoa, miten nuo istutukset lähtevät kasvuun, mutta tänne takapihan nurmialueelle aloittene uutta istutusaluetta. Voin ihan kuvitella, kuinka polku kaartaa puiden vierestä kohti pergolaa... Voi, tule jo kesä :)

Kommentit

 1. Kivaa kun näitä metsäpuutarhoja alkaa näkyä Suomessa koko ajan enemmän. Niissä on niin oma tunnelmansa ja valonsa. Jään lukijaksi toivon kuvia vähemmälläkin lumella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun metsäpuutarhani on kyllä varsinaista pöpelikköä, en oikein tiedä pitäisikö sanoa, että se on pelkkää metsää :) Kiva, että löysit tänne blogiini, toivotaan niitä vähälumisempiakin päiviä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinpä, kiva nähdä, miltä omat istutukseni tänä vuonna näyttävätkään :)

   Poista
 3. Vielä vaatiin hetken mielikuvistusta saada näihin maisemiin kesä ;) Metsäpuutarhaa aloittelen varmaan tänä vuonna minäkin, kiva seurata samanmoista projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi pikkuhiljaa tuo lumi on jo pihalta sulanut maaliskuun aikana. Toisten projekteja on niin kiva seurailla, olen aivan samaa mieltä :)

   Poista

Lähetä kommentti