Uuden vuoden alussa


Ehdinpäs askartelemaan tämän vähän sekalaisen kortin, ja olen mukana P*skiksen bingossa rivillä tähti, toistoa ja ompeleita. Oli myös kiva yllätys, kun arpaonnetar oli minua suosinut edellisessä haasteessa, kiitos vain kovasti :) Silppulaatikosta paperit, ja koristeena vähän kaikenlaista. Kortista jäi lopulta uupumaan jotain, kun muutin lennosta suunnitelmaa, mutta aika ok näinkin.

Täällä on joululomailtu ahkerasti, ja vielä on jäljelläkin muutama lomapäivä. Tuntuu, että pitkästä aikaa loma on ollut lomaa: en ole tarttunut työasioihin (vaikka varmaan olisi pitänyt), ja muutenkaan en ole jaksanut murehtia kaikesta, mitä pitäisi tehdä. Sen sijaan olen katsonut päivällä elokuvia, kun lapsi nukkuu, herkutellut, ulkoillut, nauttinut ystävien seurasta ja tuumaillut tulevaa vuotta. Lupauksiahan voi tehdä monenlaisia, eri asia mitkä oikeasti sitten tulee pidettyä. Sen vuoksi olen miettinyt, mitä toivoisin tältä tulevalta vuodelta: mitkä asiat vuoden päästä olisivat vielä mielessä ihanina hetkinä ja kokemuksina, ja miten arki olisi ehkä vielä toimivampaa.


Ensimmäisenä mieleen tuli tämä asioiden suunnittelu, jossa olen aika hyvä. Innostun ja haluaisin olla monessa mukana, mutta sitten kun tulee hetki tehdä asiat oikeasti, jätän väliin. Tänä vuonna ehkä on toisin, ja pidän sormet ristissä, että jaksan toteuttaa ideoitani :) Tämä kuva on muuten kaksi vuotta vanha, otin sen siskon yllyttämänä, kun Arabialla oli jokin kattauskilpailu. Arvaa osallistuinko? 


Oma puutarha on ollut haaveissani todella pitkään, ja nyt olemme asuneet tällä tontilla kolme vuotta. Monta projektia on aloitettu, kuten tämän kuvan metsäpuutarha. Monta asiaa on vielä mietteissä, ja suunnitteilla on ruusutarhaa, istutusalueita ja hyötypuutarhaakin. Katsotaan, mitä kevät ja kesä tuo tullessaan tänä vuonna.


Ruoanlaitto ja leivonta ovat minulle erittäin rakkaita harrastuksia, mutta varmasti arkiruoka on se, johon pitäisi jaksaa enemmän keskittyä. Meillä syödään arkisin kotona yksi lämmin ateria ja viikonloppuisin kaksi, mutta ruokasuunnittelusta voisi olla hyötyä. Askartelut, käsityöt ja kortteilu ovat minulle tärkeitä harrastuksia, mutta viime vuoden lopulla tuntui, että ideat on loppu ja taidot kadoksissa. Ehkä pikkuhiljaa taas pääsen vauhtiin, ja yritän myös kokeilla uusia asioita.


Omien haaveiden lisäksi jokaiseen päivään kuuluu kodinhoito, halusipa tai ei. Syntymäpäivien ja joulun jälkeen pojan huone kaipaa järjestelyä, kun moni uusi tavara ei ole vielä löytänyt paikkaansa. Samoin vaatteita ja muuta tavaraa on vailla majapaikkaa. Viime vuonna onnistuin jo aloittamaan kodin järjestelyä, ja meiltä pääsi uuteen kotiin paljon tavaraa, tänä vuonna varmasti jatketaan.


Ja se kaikkein tärkein on tietenkin tässä, meidän ikioma kolmevuotias! Kaikki, mitä täällä tehdään, menee kyllä aina hänen ehdoillaan, ja silloin ei äidin suunnitelmat aina toteudu. Ei edes hyvät sellaiset :) 

Tällaisia sekalaisia ajatuksia täällä tammikuun alussa :) Kortin valmistumisen jälkeen kaivoin yhdet suunnitelmat laatikosta, ja nyt ajattelin lähteä toteuttamaan niitä. Siispä, oikein hyvää uutta vuotta sinulle! Olen niin onnellinen tästä(kin) rakkaasta harrastuksesta!

Kommentit

 1. Yhdellä lämpimällä aterialla meilläkin arkena mennään ja itse asiassa viikonloppuisinkin. Puutarhan suunnittelu ja hoito on ihanaa! Ihan parasta! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovasti puutarha-asiat jo pyörii mielessä... :D

   Poista
 2. Kivoja ajatuksia sinulla on alkaneen vuoden varalle. Puutarhastasi tulee varmasti hieno. Omani laiton aloitin 2006 ja otin tavoitteekseni raivata joka kesä 20-50 neliötä alaa nurtsille tai istutuksille. Ei siis mikään ylitsepääsemätön urakka. Nyt on jo kaikkea kivaa: pengerryksiä, kohopenkkejä, ruusu ja pioni istutuksia ja lukuisa määrä perennoja - saatuja ja ostettuja, mutta vieläkin on myös tuota ryteikköä raivattavana... puutarhassa ei työt lopu ikänä, mutta on se niin kivaa ja palkitsevaakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa hyvältä ajatukselta, luulen että samaa tahtia täälläkin pihaa varmaan tehdään. Tosin vasta neljäs kesä aluillaan :) Mutta onhan se vaan niin ihanaa :)

   Poista
 3. Tykkään pirteästä kortistasi. Minulla ei itselläni oli kunnollista pihaa kun rivitalossa asun, mutta hyöty"puutarhaa" yritän saada joka kesä aikaiseksi ruukkuihin terassille. Jos yhtään on viherpeukalon vikaa niin huomaa kuinka aletaan kevättä kohti menemään. :) Ryhdytään suunnittelemaan uusia istutuksia ja ideoita omalle tontille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, pää pyörii täynnä suunnitelmia, ei taida kesä riittää kaikkeen :) Mutta on kyllä ihanaa nauttia talvestakin :)

   Poista

Lähetä kommentti