Lunta tulvillaan


Täällä saatiin nauttia valkeasta joulusta, mutta viikolla lumipeitteet muuttuivat jäätiköiksi. Muutamaan päivään ei pienen lomalaisen kanssa edes viitsinyt mennä ulos, mutta nyt pari päivää ollaan päästy taas nauttimaan lumileikeistä. Meidän leikit vain eroaa toisistaan, pojan mielestä lumeen täytyy hyppiä ja syöksyä vähän väliä, ja itse ottaisin ehkä vähän rauhallisemmin :)


Samalla, kun lumi peitti kaikki valkeaan verhoon, oli taas hyvä kuvailla yhdessä apulaisen kanssa pihaa ja vaikeaa on olla suunnittelematta samalla tämän vuoden puutarhahommia... Tuohon hiekkalaatikon viereen toivoisin saavani pojalle oman, pienen kasvilavan ja muutama omenapuu olisi myös haaveissa.


Terassin vieressä nurmialue on aika kuiva, ja viettää jo alaspäin kohti jyrkkää rinnettä. Tähän haaveilen suihkulähdettä, jonka ympärillä olisi jokin pikkupuu, ruusuja ja perennoja. Paikka on melko tuulinen, joten jotain täytyy keksiä vielä suojaksi.


Rinteen alapuolella on meidän varsinainen nurmialue, ja siitä iso osa saa ollakin nurmikolla. Haluan, että pihalla on tilaa leikkiä ja pelata, mutta ehkä tänne mahtuisi tuohon puuvajan viereen perennapenkkejä. Pihan toiseen reunaan metsäpuutarhan taakse luulen sijoittavani kasvimaan tai -lavat. Tämä on yksi pihamme alueita, joka on vielä vanhaa metsänpohjaa, eli sen työstämiseen tarvitaan kyllä muutakin kuin omat voimat ja lapio. Onneksi on vielä aikaa suunnitella ennen kaivuutöiden aloittamista :D

Kommentit

 1. Ihania unelmia sulla! Voin jo melkein nähdä tulevan kukkaloiston. Ja tuo teidän pikkumies on niin hellyttävä, että ihan nousee pala kurkkuun. Omat ovat jo niin isoja! Kaikkea hyvää sulle ja perheellesi alkavaan uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuo pihan laitto on niin mun mieleen:) Ei varmaan enää teidän pojat samalla lailla pyöri hangessa :D

   Poista
 2. Hyvin käytetty leikkihetki hyväksi suunnitelmien tekoon ;) Kuulostaa kauniilta, hyötyä ja kauneutta samassa pihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on kyllä käytettävä tuon kolmevuotiaan kanssa tehokkaasti hyödyksi :)

   Poista

Lähetä kommentti