maanantai 13. huhtikuuta 2020

Virtuaali-illallinen ja pääsiäismenu



Minun perheelläni on mahdollisuuksien mukaan ollut tapana kokoontua yhteiselle aterialle vanhempieni luo pääsiäisen aikaan. Tänä vuonna yksi siskoistani on Uudellamaalla, toinen sisko oli kotonaan lastensa kanssa ja vanhempani omassa kodissaan. Yhteinen ateria me päätettiin kuitenkin järjestää, ja kaikki nauttivat pääsiäisaterian lauantaina kello viisi omissa kodeissaan.


Mutta siis, meidän pääsiäisateria nautittiin siis etädinnerinä Zoom-sovelluksen avulla. Ollaan pidetty muutaman kerran yhteisiä tapaamisia muutenkin nyt tänä keväänä, ja toki erityisesti lapset soittelevat videopuheluita. Mutta olihan nyt eri meininki, kun kaikki istuivat yhtä aikaa pöytään nauttimaan virtuaali-illallisesta. 


Minäkin tempaisin kaapista tämän viime kesän aleostospöytäliinan, ja kaivelin kaapista Pentikin Aino-lautaset - aika harvoin tulee käytettyä näitä nykyään. Lisäksi innostuin jopa taittelemaan lautasliinat, tuo pupuversio oli kyllä helppo ja nopea. Kuvia en ehtinyt oikein ottaa, kun lapsi oli niin innoissaan illallisen alusta, että siirsi kaikki lautasliinatkin jo sivuun.


Meidän kolmen pääsiäismenu oli seuraavanlainen:

- pääsiäisen herkkutarjotin

- nyhtölammas, kermaperunat ja tsatsiki

- minipavlovat ja riisisuklaamakeiset


Pääsiäisen herkkutarjotin koostui nimensä mukaisesti erilaisista herkuista. Kasasin tarjottimelle leivinpaperin päälle erilaisia juustoja, leikkeleitä, keitettyjä munia, kasviksia ja keksejä. Tämä on kyllä niin kiva tapa nauttia herkuista yhdessä!


Pääruoaksi valmistin ihanaa nyhtölammasta, sen reseptin kävin lukemassa täältä. Äitini on valmistanut tällä reseptillä lampaan jo useita vuosia, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun itse sitä kokeilin. Nyhtölampaan kaveriksi paistoin kermaperunoita ja tein ihanaa tsatsikia.

Suurinpiirtein pääruoka saatiin syödyksi koko porukalla, sitten lapset pikkuhiljaa liukenivat omiin puuhiinsa. Mutta ehdittiin jutella, kertoa mitä syödään ja taistella toki tekniikan kanssakin. 


Jälkiruoaksi nautittiin kahvin kanssa pieniä marenkipavlovia, joihin sipaisin täytteeksi lemon curdia (mun suosikkia!), kermaa ja koristeeksi pääsiäismakeisia. Lisäksi syötiin riisimuromakeisia, joita valmistin aiemmin. Lapsi söi jälkkäriksi digestive-keksejä, hän ei oikein leivonnaisista välitä.

Mutta tämä pääsiäismenu ja myös virtuaali-illallinen, suosittelen lämpimästi kaikille! Taitaa meillä olla tiedossa ainakin vielä yhdet etäsynttärit.

2 kommenttia:

  1. Niin ihana idea viettää virtuaalista illallista, täytyy toteuttaa itsekin! Nyt tyydyttiin lähettelemään kuvia kunkin ruokapöydistä ja jaettiin reseptejä läheisten kesken, pääsi vähän tunnelmiin ja näki mitä kukin söi. Herkkutarjottimet sopivat niin moneen, kaunista katseltavaa ja varmasti kaikki tykkäävät : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä oli kyllä tosi kiva ja hauska, kuinka lapsetkin tästä tykkäsivät. Ja olen kyllä ihan näiden herkkutarjottimien lumoissa, voisin tehdä näitä aina :D

      Poista