torstai 16. huhtikuuta 2020

Vaihtelua aamupalaan: viisi edullista ja helppoa ideaa

Meidän pieni perhe syö yleensä aamiaisen aina yhdessä. Useimmiten se on arkiaamuisin erityisesti lapsella leipä, viikonloppuisin jotain muutakin. Nyt, kun työtä tekee kotoa, eikä tarvitse lähteä aamulla työpaikalle, ja lapsi aloittaa koulutehtävät samaan aikaan, ajattelin, että voisi kokeilla vähän monipuolistaa tätä aamupalavalikoimaa. Ja jos tarkemmin miettii, nämä kaikki sopivat myös välipalaksi tai iltapalaksi. 


Puuroaamiainen

Erilaiset puurot ovat edullisia ja helppoja valmistaa. Vaihtelemalla hiutaleita puuroihin saa helposti vaihtelua. Puuron voi valmistaa niin liedellä kuin uunissakin. Lisäksi puuron kanssa voi nauttia pakkasesta marjoja, hilloja tai vaikka itse tehtyä kiisseliä, jotka usein ovat tuoreita marjoja edullisempia vaihtoehtoja. Helppo versio on myös tuorepuurot.

Itse tehty granola, marjat ja jogurtti

Jogurtti on monelle mieluista aamiainen, ja erityisesti maustamattomaan jogurttiin saa helposti vaihtelua samaan tapaan kuin puurojenkin kanssa. Itse tehty granola on todella mainio lisä, sillä siihen voi upottaa omista kaapeista kaikenlaista. Viimeksi joulun jälkeen käytin saksanpähkinöitä ja kuivattuja karpaloita, joita jäi joulun leivonnaisista.


Itse tehty leipä

Toisin kuin helposti ajattelee, ei leivän tekeminen kotona vaadi aina aikaa ja vaivaa. Erilaiset yön yli kohoavat taikinat ovat helppoja ja palkitsevat tekijän aamulla vastapaistetulla leivällä. Esimerkiksi yön yli kohotetut sämpylät on helppo ja nopea tehdä. Ja jos leipominen ei houkuta, erilaiset toastit esimerkiksi maistuvat ainakin täällä lapselle.


Lätyt, pannukakut ja vohvelit

Erilaiset lätyt, pannukakut ja vohvelit sopivat hyvin aamiaiseksi, mutta vaativat kyllä hetken aikaa keittiössä. Taikinaan voi lisätä pinaattia, nokkosta tai vaikka lehtikaalia, ja lisäksi makeiden lisäkkeiden lisäksi näitä voi tarjoilla myös erilaisilla suolaisilla täytteillä. Ja nopea versio on esimerkiksi amerikkalaiset pannukakut.

Munakkaat

Munakkaat voi valmistaa pannulla tai uunissa, ja munamassan sekaan voi laittaa kinkkua, kasviksia ja juustoa. Lisäksi munakkaan voi kääräistä vaikka rullalle, ja laittaa sisälle omia lempitäytteitään tai pellillä munakkaan voi täyttää vaikka kuten pitsan. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti