Herkkua aamuksi

 Olen aiemminkin tehnyt itse granolaa tai mysliä, miksi tätä sanotaan (mikähän ero niillä on). Tällä kertaa päädyin ratkaisuun, kun järjestin keittiön kaappeja. Aiemmin tekemäni mysli on ollut aika kuivaa, mutta nyt löysin Yummy Baker -blogista hyvän vinkin: koko massa sekoitettiin nesteeseen, aiemmin olen vain sekaan laittanut hunajaa. Tällä ohjeella tuli todella hyvää mysliä, suosittelen! Ja parasta tässä on, että sekaan voi heittää ihan mitä haluaa.

Tällä kertaa varastoista mukana siis kookoshiutaleet ja sekalaiset pähkinät. Lisäksi makeutta voi itse säädellä. En pidä kovin makeasta, ja vaikka puolitin hunajan määrän (alkuperäisessä reseptissä laitettiin 1dl sokeria), on mysli silti melko makeaa omaan makuuni.

Itse tehty mysli

6 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
0,5 dl pellavansiemeniä
2-3 dl pähkinöitä oman maun mukaan
(minulla seassa mantelilastuja, 
pekaani-, pistaasi-  ja cashewpähkinöitä)
 1,5 tl suolaa

1,5 dl vettä
0,5dl hunajaa
1dl öljyä


Sekoita kuivat aineet keskenään.
 Kuumenna kattilassa vesi, hunaja ja öljy
 ja sekoita neste kuivien aineiden joukkoon.

Levitä pellille leivinpaperin päälle,
 ja paahda 150-asteisessa uunissa tunnin ajan.
 Vartin välein kääntele mysliä varovasti.

Jäähdytä ja purkita.


Täällä on lähinnä puuhailtu viime viikonloppu keittiössä. Työhuoneen pöydällä pyörii papereita ja kankaita moneen lähtöön, mutta nyt ei oikein valmista meinaa syntyä. Viikonloppuna käytin aikaa yrittäessäni luoda Facebook-sivua blogille, ja nyt sellaiset onkin olemassa. Katsotaan, kuinka saan ne kunnolla toimimaan. Sivupalkissa kuitenkin sinne linkki. Melkoista opettelua :)

Kommentit