keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Helpot pitaleivät pannullaItse tehdyt pitaleivät ovat olleet kokeilulistalla pitkään, ja nimenomaan halusin kokeilla ohuita, pannulla paistettuja leipiä. Olen joskus kauan aikaa sitten tehnyt pitaleipiä uunissa, niistä tulee sellaisia avattavia taskuja. 

Nyt kotoilun yhteydessä innostuin näitä kokeilemaan ja mitä herkkua nämä olivatkaan! Toki vaativat vähän tekemistä, mutta mielestäni taikinaa oli helppo käsitellä, ja paistaminenkin sujui nopeasti. Leivät säilyivät lämpiminä ja jopa lapsi ihastui näihin ja söi hyvällä ruokahalulla. Alkuperäinen resepti on Terhin keittiössä -blogista


Pitaleivät pannulla


2dl maitoa
50g voita
noin 5dl vehnäjauhoja
2tl suolaa

Laita maito ja voi kattilaan, ja lämmitä, kunnes voi on sulanut. Lisää joukkoon samalla sekoittaen puolet jauhoista ja suola, ja sitten loput jauhoista niin, että taikinasta tulee pehmeää, mutta se irtoaa kattilan reunoilta. Ripottele päälle jauhoja ja anna taikinan levätä peitettynä puoli tuntia.Jauhota alusta ja kaulitse taikinasta kahdeksan pyöreää pitaleipää. Kaulittuasi yhden leivän, laita se leivinpaperin päälle, ripottele pinnalle vähän jauhoja, ja laita leivinliina päälle. Pitaleivät eivät tartu toisiinsa paistamista odotellessa, kun ripottelet niiden päälle jauhoja. 


Kuumenna pannu keskilämmöllä, ja paista leipiä noin 1,5 minuuttia molemmilta puolilta. Laita paistettu leipä tarjoilulautaselle (tai vaikka uunipellille), ja peitä tiiviisti foliolla ja leivinliinalla. Näin pitaleivät pysyvät hyvin lämpöisinä tarjoiluun asti.

Näitä täytyy kokeilla toisenkin kerran, erilaiset grillatut kasvikset ja kana sopisivat täytteeksi varmasti mainiosti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti