Tein livessä Kinder-riisisuklaata ja koristelin valmiita makeisia. Idea on jälleen yksinkertainen, eli tarvitset jotain keksejä, vähän rasvaa, suklaata ja riisimuroja. Tässä ohje näihin helppoihin kahden suklaan versioihin, mutta ihan hyvin voi käyttää vain yhtä suklaata. Nämä ovat siis samantyylisiä, kuin lapsuudessani ainakin minun kotonani tehtiin riisisuklaakarkkeja kookosrasvaan.
Kinder-riisisuklaa
24 minimuffinipellillä tai 1 levy uunivuoassa
175g täytekeksejä (käytin Oreoita)
n. 80g sulatettua margariinia
7dl riisimuroja
100g valkosuklaata
100g maitosuklaata
Minä kokeilin sekä voidella käyttämäni vuoan että ilman,
ja molemmat tavat onnistuivat.
Isomman vuoan voi vaikka vuorata leivinpaperilla.
Sekoita sulatettu margariini murskattujen keksien joukkoon,
ja painele käyttämäsi astian pohjalle.
Sulata suklaat ja sekoita puolet muroista
valkosuklaan ja loput maitosuklaan joukkoon.
Levitä vuokaan kerroksittain ja
laita jähmettymään kylmään ainakin tunniksi.
ja molemmat tavat onnistuivat.
Isomman vuoan voi vaikka vuorata leivinpaperilla.
Sekoita sulatettu margariini murskattujen keksien joukkoon,
ja painele käyttämäsi astian pohjalle.
Sulata suklaat ja sekoita puolet muroista
valkosuklaan ja loput maitosuklaan joukkoon.
Levitä vuokaan kerroksittain ja
laita jähmettymään kylmään ainakin tunniksi.
Minä tein riisisuklaasta kolmenlaisia makeisia. Yllä olevan kuvan linnunpesät painelin tavalliseen muffinssivuokaan, ja täytin ne pääsiäiskarkeilla. Maitosuklaamakeisiin käytin (yllättäen) pelkkää maitosuklaata, ja sitten tein vielä näitä kaksivärisiä Kinder-riisimuromakeisia. Pakkasimme suklaat sellofaaniin ja kuljetimme ne pääsiäistervehdykseksi pienille herkkusuille. Onneksi kotiinkin jäi vähän herkuteltavaa!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti