torstai 15. lokakuuta 2020

Sisilialainen katkarapupasta pistaasipestolla - helpotusta matkailuikävään


Tänä vuonna se, että pysytään terveinä, on toiveena saanut ihan uudenlaiset mittasuhteet. Ja kun ympärillä koronarajoitukset vaikuttavat arkeen töissä ja vapaa-ajalla,on ihanaa unelmoida ja haaveilla iloa tuovista asioista. Vaikka niitä toivottavasti löytyy meidän kaikkien arjesta ja jokapäiväisistä hetkistä, huomaan itse muistelevani monia matkakohteita vielä aiempaa kaihoisammin. Krooninen matkakuume ei parane, joten uusia seikkailuja odotellessa, tässä sinulle tuulahdus ihanasta Sisiliasta!


Italia on yksi lempikohteitani, ja vuosi sitten toteutui pitkäaikainen haaveeni, kun vietimme pojan kanssa syyslomaviikon aurinkoisessa Sisiliassa, Taorminan kaupungissa. Meillä ei ollut muita suunnitelmia, kuin fiilistellä italialisella ruoalla ja nauttia syksyn lämmöstä, ja molemmat toteutuivat kyllä paremmin kuin hyvin.


Lapsi selkeästi kaipasi jotain tuttua ja turvallista, ja kävimme kaksi kertaa tässä keskustan pienessä ravintolassa. Ensimmäisellä kerralla söimme molemmat pitsaa, mutta toisella kerralla valitsin katkarapupistaasipastan, jota näin viereisen pöydän italialisrouvan nauttivan. Hänen annoksensa oli kyllä houkuttelevampi: katkarapuja oli runsaammin ja pastan keitinveden sijaan lautasella oli oliiviöljyä. Mutta turistiversiosta huolimatta tämä oli todella herkullinen annos.


Pistaasipestoa löytyy valmiinakin, mutta se on helppo valmistaa myös itse. Käytin alkuperäisen ohjeen mukaan pastana spaghettia, mutta varmasti muukin pasta toimii. Ja katkaravut nyt ovat hyviä kookkainakin, itsellä oli vähän pienempiä pakkasessa. 


Pistaasipesto

125g pistaasipähkinöitä
1dl raastettua parmesania
puoli ruukkua basilikaa
0,5-0,75dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Laita tehosekoittimeen pähkinät, juusto ja basilika. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana, mausta lopuksi pippurilla ja suolalla.


Sisilialainen katkarapupasta pistaasipestolla

spaghettia
katkarapuja

pistaasipestoa

Keitä spaghetti kypsäksi runsaassa vedessä. Paista pannulla öljyssä katkaravut nopeasti, ja sekoita valutetun spaghetin joukkoon katkaravut ja pistaasipestoa maun mukaan. Ripottele päälle pistaasirouhetta ja tuoretta basilikaa.





2 kommenttia:

  1. En ole ikinä maistanut pistaasipestoa. Pitänee korjata tilanne pikaisesti :)

    Kivaa viikkoa ja pysykää terveinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tuo pistaasipesto on todella hyvää, suosittelen, jos pistaasipähkinät ovat mieleisiä! Kiitos, samoin!

      Poista