perjantai 11. kesäkuuta 2021

Syreenisiirappi, gin & tonic - ihana kesätrio

Laadukas gin ja tonic-vesi ovat ihana pari, mutta ripauksen makeutta (ja ihanaa väriä) juomaan saa makealla siirapilla. Oletko kokeillut käyttää syreenin kukintoja keittiössä? Edelliskesänä tein ihanaa syreenisokeria, jota käytin cookiestaikinaan. Makua olisin toivonut enemmänkin, joten viime kesänä päätin testata syreenisiirappia. 

Tämä ohje jäi julkaisematta silloin, mutta ansaitsee kyllä paikkansa täällä blogissa, joten tässä sinullekin helppo resepti. Siirappia voi toki käyttää maun tuojana jälkiruokien, jäätelön ja alkoholittomien juomien kanssa. Siirappi on myös ihana kesätuliainen!

Syreenisiirappi

3-4dl syreenin kukkia

2,5dl vettä

1,5dl sokeria

2tl sitruunanmehua

3-4 kpl mustikoita


Puhdista kukat, ja huuhtele tarvittaessa. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää sekään syreenin kukat, sitruunamehu ja mustikat. Anna seoksen seistä huoneenlämmössä ainakin 4-5 tuntia. Siivilöi ja kaada puhtaaseen lasiastiaan. Jääkaapissa siirappi säilyy pitkään, jopa usean kuukauden ajan.

Syreenisiirapilla maustettu gin & tonic

syreenisiirappia

4cl giniä

jäitä

12cl tonicvettä


Kaada lasin pohjalle syreenisiirappia. 

Lisää gin ja reilusti jäitä. 

Kaada päälle tonic ja nauti.



P.S. Viime kesänä kokeilin tehdä myös valkoviinisangriaa, sen ohjeen löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. En ole aikaisemmin kuullutkaan syreenisiirapista. Juuri luin toisesta blogista syreenisokerista. Kiinnostaa ehdottomasti kokeilla jompaakumpaa!

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä kivoja kokeiluja luonnon antimilla. Hauskaa, että oman puutarhan kukkasista on niin moneksi :D

      Poista