perjantai 26. kesäkuuta 2020

Valkoviinisangriaa - kyllä kiitos!



Ihanan hellekesän raikastukseksi tehtiin kannullinen valkoviinisangriaa. Sangria on sellainen herkkujuoma, jota harvoin koti-Suomessa tulee tehtyä, mutta lomalla ja Espanjassa silloin tällöin tulee juotua. Ystävien kanssa ollaan kyllä kokeiltu sangriasta monenlaista pikaversiota, joskus parempia, joskus ei niin hyviä.

 


Kesällä punaviinistä valmistetun sangrian hyvä kilpailija on raikas ja hedelmäinen valkoviinisangria, josta on helppo tehdä myös alkoholiton versio. Muutenkin tämä ohje on helposti muokattavissa itselle mieluisaan muotoon.



Kesäinen valkoviinisangria

kannullinen

2-3dl pilkottuja hedelmiä ja marjoja, 
käytin vesimelonia, nektariinia ja tuoretta ananasta

halutessasi 2dl vaaleaa rommia
(sokeria)

1 pullo valkoviiniä
Spritea

jäitä


Jos haluat valkoviinisangriaan rommia, laita pilkotut hedelmät kannun pohjalle, ja kaada rommi päälle. Lisää halutessasi sokeria, itse laitoin vajaan desilitran verran. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin.

Kaada kannuun valkoviini, ja täytä kannu Spritellä. Lisää jäitä ja tarjoile kylmänä, säilytä kannu jääkaapissa.

4 kommenttia:

  1. Raikastavalta tuntuu. Puuttuu vain aineet meikämannilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se usein on. Mäkin haaveilin tähän vielä mansikoita, mutta toisella kertaa sitten.

      Poista
  2. Tää kuulostaa niin että hyvältä!

    VastaaPoista