keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Suussa sulava pekonijuustopallo


Jotain suolaista ja nopeaa, se tuntuu olevan pimeiden iltojen tarjoiluvinkkini. Mutta ei kait siinä mitään, kun idea tuntuu toimivan. Blogista löytyykin suolaista tarjottavaa -tunnisteella monia kivoja herkkuja, kannattaa kurkata! 


Beach House Kitchen blogin ihana salamijuustopallo houkutteli kuitenkin tällä kertaa ideallaan, ja tutkailtuani hetken ohjeita päätin käyttää omaan juustopalloversiooni paistettua pekonia. Ja voi että, miten ihana juustoherkku tästä syntyikään! Suosittelen kokeilemaan, joko tätä tai salamiversiota. Juustopallo on todella helppo tehdä, ja oltuaan tunnin verran jääkaapissa maustumassa, se on valmis tarjoitavaksi.


Suussa sulava pekonijuustopallo

1 rasia tuorejuustoa

1pkt pekonia

1,5dl raastettua cheddar-juustoa

1pss American dippimausteseosta 

(itse kokeilen seuraavalla kerralla laittaa vain puoli pussia)

hienonnettua ruohosipulia



Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Paista pekoni rapeaksi. Notkista tuorejuusto kulhossa, murustele joukkoon jäähtynyt pekoni. Lisää juustoraaste ja dippimausteseos sekä ruohosipulisilppu. Sekoita hyvin. Vuoraa kulho kelmulla, ja kaada juustomassa kulhoon. Painele massaa tiiviksi. 

Itselläni pohjalle jäi "aukkokohta", ja valmiin juuston pinta ei ollut ihan sileä. Tosin sitä voi kyllä siloitella lautaselle kumoamisen jälkeen.

Käännä kelmun reunat juuston päälle, ja nosta jääkaappin tekeytymään ainakin tunniksi. Kumoa juusto tarjoiluastiaan ja anna lämmetä puolisen tuntia ennen tarjoilua. 



Kaipaatko lisäideoita helpoista suolaisista tarjoiluista? Kurkkaapa ohjeet

- uunissa paistettuihin sipulirenkaisiin
- ihanaan perunalastuista ja mädistä koostuvaan saaristolaispeltiin
- lämpimään voileipäkakkuun
- maukkaaseen juustopiirakkaan


4 kommenttia:

  1. Heips minä eksin tänne sinun blogiisi. Ja maiskis mitä herkkuja olet loihtinut ja kivoja sivustus juttuja sinulla täällä myös. Iloa päivääsi. Minun jalan jäljet johtavat tänne uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas mukavaa, kun löysit tänne blogiini ja kiitos ♥

      Poista
  2. Siis mä niin maistan tuon maun suussani, oih, tykkään pekonista juuri noin maustajana ja rapeana!
    Herkkua uuden vuoden jatkoa sinnekin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja ihanan rapeana kyllä säilyi tässä herkussa. Ja loput juustot, ne sulatin pannulla ja sekoitin pastaan, NIIIN tajuttoman hyvää pekonijuustopastaa ♥

      Poista