Jotain suolaista ja nopeaa, se tuntuu olevan pimeiden iltojen tarjoiluvinkkini. Mutta ei kait siinä mitään, kun idea tuntuu toimivan. Blogista löytyykin suolaista tarjottavaa -tunnisteella monia kivoja herkkuja, kannattaa kurkata!
Beach House Kitchen blogin ihana salamijuustopallo houkutteli kuitenkin tällä kertaa ideallaan, ja tutkailtuani hetken ohjeita päätin käyttää omaan juustopalloversiooni paistettua pekonia. Ja voi että, miten ihana juustoherkku tästä syntyikään! Suosittelen kokeilemaan, joko tätä tai salamiversiota. Juustopallo on todella helppo tehdä, ja oltuaan tunnin verran jääkaapissa maustumassa, se on valmis tarjoitavaksi.
Suussa sulava pekonijuustopallo
1 rasia tuorejuustoa
1pkt pekonia
1,5dl raastettua cheddar-juustoa
1pss American dippimausteseosta
(itse kokeilen seuraavalla kerralla laittaa vain puoli pussia)
hienonnettua ruohosipulia
Nosta tuorejuusto huoneenlämpöön. Paista pekoni rapeaksi. Notkista tuorejuusto kulhossa, murustele joukkoon jäähtynyt pekoni. Lisää juustoraaste ja dippimausteseos sekä ruohosipulisilppu. Sekoita hyvin. Vuoraa kulho kelmulla, ja kaada juustomassa kulhoon. Painele massaa tiiviksi.
Itselläni pohjalle jäi "aukkokohta", ja valmiin juuston pinta ei ollut ihan sileä. Tosin sitä voi kyllä siloitella lautaselle kumoamisen jälkeen.
Käännä kelmun reunat juuston päälle, ja nosta jääkaappin tekeytymään ainakin tunniksi. Kumoa juusto tarjoiluastiaan ja anna lämmetä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
- uunissa paistettuihin sipulirenkaisiin
- ihanaan perunalastuista ja mädistä koostuvaan saaristolaispeltiin
- lämpimään voileipäkakkuun
Heips minä eksin tänne sinun blogiisi. Ja maiskis mitä herkkuja olet loihtinut ja kivoja sivustus juttuja sinulla täällä myös. Iloa päivääsi. Minun jalan jäljet johtavat tänne uudelleen...
VastaaPoistaNo olipas mukavaa, kun löysit tänne blogiini ja kiitos ♥
PoistaSiis mä niin maistan tuon maun suussani, oih, tykkään pekonista juuri noin maustajana ja rapeana!
VastaaPoistaHerkkua uuden vuoden jatkoa sinnekin <3
Joo, ja ihanan rapeana kyllä säilyi tässä herkussa. Ja loput juustot, ne sulatin pannulla ja sekoitin pastaan, NIIIN tajuttoman hyvää pekonijuustopastaa ♥
Poista