torstai 10. joulukuuta 2020

Ihania meren herkkuja - helppoa suolaista tarjottavaa


Vietimme hyvin pienellä porukalla iltaa muutama viikko sitten, edellisen kerran olemme nähneet yhdessä kesällä. Päätin jo aiemmin, että jos koronatilanne sallii, ja illanvietto onnistuu, haluan kokeilla erilaisia merellisiä, helppoja tarjottavia. Lapsi ja avomieheni eivät kumpikaan erityisesti välitä niistä, joten nyt oli hyvä syy pysähtyä myös kalatiskillä. Nappasin kaupasta mukaan pullollisen Blossan vaaleaa, kuouhuvaa glögiä, ja se oli kyllä aika ihanan jouluinen aloitus illalle. Lasien reunan koristelin kanelisokerilla, joka näyttää kivalta ja tuoksuu myös haukasti, kun lasista juo. Laitoin lautaselle vettä, kastoin lasit suu alaspäin veteen ja sitten kanelisokeriin, ja hyvin pysyi reunus paikallaan.

Meidän illan pikkujoulumenu koostui kolmesta pikkusuolaisesta, jotka sopisivat tarjottavaksi yksittäinkin osana joulun kalapöytää tai sitten vaikka glögin kaverina. Tarjolle valikoitui lohipastrami wasabijogurtin kanssa, saaristolaispelti ja suolaiset joulutortut merellisellä täytteellä.

helppoa suolaista tarjottavaa

Lohipastramia olen halunnut kokeilla jo pitkään, ja tämä oli kyllä sellainen herkku, että varmasti tulee kokeiluun toistekin. Tuo alkuperäisen ohjeen kastike sen sijaan ei suuresti sytyttänyt,mielestäni rasvainen lohi kaipaisi vähän enemmän makua seurakseen. Kirjoittelin ohjeen kuitenkin muistiin, löydät sen täältä. 

helppoa suolaista tarjottavaa

Toisena meidän kalaisaan herkkupöytään pääsi itseoikeutetusti uusi suosikkini saaristolaispelti, jonka ohjeen löydät täältä. Tällä kertaa en tehnyt valmista annosta, vaan jokainen sai poimia lautaselleen perunalastuja, ranskankermaa, mätiä, tilliä ja punasipulia haluamansa määrän.

helppoa suolaista tarjottavaa

 Kolmantena pikkusuolaisena tein minikokoisia joulutorttuja valmiilla raputäytteellä. Kaulin torttutaikinalevyjä ohuemmaksi niin, että yhdestä levystä sain leikattua taikinan kahdeksaan pieneen joulutorttuun. Taittelin tortut ja paistoin valmiiksi, ja juuri ennen tarjoilua lisäsin päälle valmista rapusalaattia. Myös esimerkiksi lohitahna tai skagen-täyte toimii hyvin.

Jos kaipaat lisävinkkiä helppoihin, suolaisiin herkkuihin, niitä löytyy tästä vuoden takaisesta postauksesta. Ainakin juustopiirakka pääsee tänäkin vuonna tarjolle meidän kodissa. 

1 kommenttia:

  1. Kiitos, nämä oli kyllä kaikki niin ihania! Ja mikä parasta, sai nauttia näistä ystävien seurassa. Kiitos, samoin sinulle!

    VastaaPoista