Ensimmäisen kerran lyhyen sienestysurani aikana törmäsimme siskoni kanssa ihan sattumalta vähintäänkin lupaavaan kanttarelliesiintymään. Joo, ei tullut sankokaupalla saalista, mutta aika mukava määrä kuitenkin. Viime vuodesta lähtien olen haaveillut kanttarellisaaliin lisäksi siitä, että saisin kokeilla niitä johonkin lämpimään voileipäkakkuun. Niinpä kokeilin nyt kehitellä täytteen, joka sopisi sienten pariksi ja kaveriksi pääsivät pekoni, sipuli ja ranskankerma. En käyttänyt mitään yrttejä mausteena, mutta esimerkiksi timjami voisi olla mukava lisä tähän herkkuun.
Lämmin voileipäkakku kanttarellipekonitäytteellä
(6-8 annosta)
6 viipaletta jättipaahtoleipäviipaleita (Pågen)
150g ranskankermaa
200g kanttarelleja
1 pkt pekonia
sipuli
100g juustoraastetta
suolaa, pippuria
koristeeksi esimerkiksi kirsikkatomaatteja
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puhdista ja pilko sienet. Paista voissa pannulla ja lisää joukkoon sipuli. Kumoa sieniseos kulhoon ja paista pekoni pannulla rapeaksi. Anna jäähtyä hetki, ja sekoita sieniseoksen joukkoon paistettu pekoni. Jätä ranskankermasta 2rkl jäljelle, sekoita loput sienipekonitäytteen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta.
Levitä kaksi paahtoleipäviipaletta uunipellille tai vuokaan. Levitä puolet sienitäytteestä, laita kaksi viipaletta leipää ja lisää päälle loput täytteestä. Laita viimeiset kaksi leipäviipaletta kakun päälle. Sekoita loppu juustoraaste ranskankerman kanssa sekaisin, ja levitä kakun päälle. Koristele halutessasi, minä käytin muutamaa kanttarelliä ja keltaisia kirsikkatomaatteja, jotka leikkasin viipaleiksi.
Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä. Leikkaa paloja terävällä veitsellä ja tarjoa lämpimänä vaikka vihersalaatin kanssa.
Ihanan mahtava kakku, tätä kyllä kokeilen! Kiitos vinkistä ja ohjeesta!!
VastaaPoistaKiitos♥ Tämä on kyllä niin ihanan helppoa ja todella hyvää, vaikka itse sanonkin :D
Poista