torstai 6. elokuuta 2020

Lasillinen kuohuvaa ja ihana saaristolaispelti


Siskoni tiedustelivat alkukeväästä, mitä toivoisin synttärilahjaksi, ja kerrankin vastaus oli valmiina. Olin pitkään ihastellut kuohuviinipullon korkkeja, jotka säilyttävät siis pullossa kuplat avaamisen jälkeen, mutta en ollut malttanut sellaista ostaa. Syntymäpäiväni on heinäkuussa, ja kylläpä ilahduinkin kun selvisi, että toiveeni toteutui, kun paketista paljastui tämä kaunis Steltonin kuohuviinipullon korkki.


perunalastut ja mäti

Näin hieno lahja kaipasi tietenkin kahta asiaa. Olihan testattava, toimiiko korkki, ja toisaalta lahjakuohari kaipasi selvästi kaverikseen jotain erikoisherkkua. Tai saattoi olla, että tämä herkku kummitteli mielessäni jo ennen tätä, ja odotin vain sopivaa syytä sen valmistamiseen. 

Joka tapauksessa, jos pidät yhdistelmästä mäti, sipuli, ranskankerma ja tilli, suosittelen todellakin tätä herkkua. Niin hyvää! Tässä siis ohjeistus uskomattoman helppoon ja sitäkin herkullisempaan saaristolaispeltiin.

perunalastut ja mäti

Saaristolaispelti

perunalastuja
mätiä
ranskankermaa
punasipulia 
tilliä


Levitä perunalastuja tarjoiluastialle. Levitä päälle nokareita ranskankermaa, pilkottua sipulia, mätiä ja koristele silputulla tillillä. Tarjoa heti, sillä perunalastut vettyvät nopeasti.

Saaristolaispelti sopii tarjoitavaksi myös tee se itse - versiona, eli kaikki ainekset esille ja kaikki keräävät haluamansa määrän aineita lautaselleen.

 perunalastut mäti

2 kommenttia:

 1. Eipä ole tullut mieleen, että mitä ja ranskankermaa voisi tarjota sipsien kanssa. Pitää kokeilla!

  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niin nopea herkku tehdä, että jos mäti ja ranskankerma maistuu niin kannattaa kyllä kokeilla :)

   Poista