lauantai 13. kesäkuuta 2020

Kurkistus koululaisen huoneeseen



Tuntuu, että kuvailen aina ahkerasti meidän kotia, ja sitten huomaan, että ehkä Instassa on pilkahtanut joitain kuvia erityisesti olkkarista ja parvekkeelta. Nyt kun järkkäiltiin alkukesästä urakalla asuntoa, nappasin muutaman kuvan, ja ajattelin laittaa niistä osan tännekin. Tässä siis kurkistus koululaisen huoneeseen, joka on meidän kodin ainut "oma huone". 

Lapsen huoneeseen ostettiin kolme vuotta sitten muutama uusi kaluste, kun muutimme kahdestaan tähän kotiimme. Hän aloitti silloin syksyllä eskarissa, ja päädyimme hankkimaan matalan parvisängyn, jossa on työpöytä. Sängyn alla on leikkitilaa, ja nyt siellä on ollut Ikean Trofast-säilytyskaluste, jossa on kaikki hahmot, autot ja paljon legoja. Sävyiltään pojan huone on samantyylinen kuin muukin kotimme, mutta tietenkin leluista ja kaikista aarteista tulee paljon väriä huoneeseen. Aimmasta pojan huoneesta voit lukea lisää täältä.


Parvisänky on ollut kyllä ihan hyvä ostos, mutta sängyn petaaminen on vaikeaa. Siksi pyysin äidiltäni, että hän ompelisi tähänkin sänkyyn sopivan vetoketjulla suljettavan päiväpeittopussin. Nyt sängyn petaaminen onnistuu helposti, eikä joka välistä pilkistä jotain päiväpeiton nurkkaa, eikä sängyn altakaan näy patjan kangasta. On myös kätevää piilottaa päiväpeiton alle vaikka pehmoleluja, kuten tässä kuvassa möykyt taitavat paljastaa :)

Sängyn päätyyn kiinnitettiin String Pocket -hylly, joka edellisessä kodissa oli keittiössä. Huoneen ainoalle tapetoidulle seinälle kiinnitin kaksi klipsitaulua, joihin laitettiin nyt mustavalkoiset muumijulisteet. 


Kirjoituspöytä on nyt kesälomalla työnnetty osaksi sängyn alle, mutta harvoin lapsi tämän ääressä muutenkaan läskyjä tekee. Pöytä on kuitenkin hyvän kokoinen ja tukeva, ja erityisesti päädyssä oleva hylly on hyvä säilytyspaikka piirrustustarvikkeille ja aarteille. 


Sängyn vastaikkaisella seinällä on aiemmassakin huoneessa ollut Ikean Expedit-hylly, jossa on nyt lapsen kirjat ja legot. Seinälle kiinnitettiin muutama tauluhylly, joissa on useimmiten esillä legoja. Design House Stockholmin Work Lamp sai hyllynpidikkeestä itselleen hyvin ripustuskoukun, ja sidoin siihen vielä viirinauhan päänkin kiinni. Lisäksi huoneessa on tällä hetkellä iso lattiatyyny, joka ei kuvissa näy. Sen tilalle haaveilen vuodetuolia, mutta ne ovat kovin hintavia ja vielä pohdin sen hankkimista. 

2 kommenttia:

  1. Onpas kiva ja ajattomasti sisustettu huone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ainut vähän epäkäytännöllinen on tuo parvisänky, kun se on tuollainen puoliparvi. Sen alapuolinen osa ei ole kovasti käytössä, mutta onneksi tilaa on nyt muuten.

      Poista