maanantai 15. kesäkuuta 2020

Keskikesän ruotsalainen raparperimutakakku



Raparperi ja valkosuklaa on kyllä suussa sulavan makea ja kesäinen yhdistelmä. Lisäksi tämän kakun leipominen on nopeaa ja helppoa. Kesän tarjoiluissa on tärkeää aina säilyvyys, ja tämä kestää varmasti kuljetusta vaikka mökille tai perheen yhteiseen pihakokoontumiseen näin korona-aikaan eikä mene huonoksi, vaikka joutuisi odotella tarjoilua huoneenlämmössä.

Tämä mutakakun ruotsalainen versio on makea ja tahmea, ja toisin kuin tummassa versiossa, tässä on oikeasti myös suklaata. Alkuperäinen ohje tähän raparperikakkuun löytyy täältä. 

Paistoin kakkua 30 minuuttia, ja herkuteltiin ensimmäiset palat, kun kakku ei ollut vielä kunnolla jäähtynyt. Kakku jäi mielestäni aika taikinaiseksi, joten pidentäisin hieman seuraavalla kerralla paistoaikaa.


Raparperimutakakku

10 annosta
100g margariinia
100g valkosuklaata
2dl sokeria
ripaus suolaa
2 munaa
1/2tl jauhettua kardemummaa
2dl vehnäjauhoja
200g raparperia
0,5rkl perunajauhoja


Lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Laita irtopohjavuokaan (24cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 
Sulata margariini kattilassa. Rouhi samalla valkosuklaa. 
Ota kattila liedeltä ja sulata valkosuklaa 
sulaan margariiniin samalla sekoitellen. 

Sekoita seokseen sokeri ja suola. 
Lisää sitten munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
 Lisää joukkoon varovasti käännellen kardemumma ja jauhot. 
Kaada taikina vuokaan.

Pilko raparperi, ja sekoita perunajauhot niiden joukkoon. 
Levitä raparperit kakun päälle. 
Paista keskitasolla noin 30-35 -minuuttia.
 Kakku saa jäädä mehevän kosteaksi. 

Tarjoa kakku esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. 




Kaipaatko lisää leivontaideoita?

- ihana korvapuustimutakakku kannattaa ottaa myös kokeiluun

- kaakaoisen mutakakun eli kladdkakan reseptin löydät esimerkiksi Kaikki äitini reseptit-blogista

- täyteläisen suklainen raparperisacherkakku pääsi kokeiluun aiemmin tänä keväänä

- raparperia ja valkosuklaata sisältävä juustokakkuohje löytyy puolestaan tästä postauksesta


0 kommenttia:

Lähetä kommentti