maanantai 1. kesäkuuta 2020

Raparperi + suklaa = ihanan täyteläinen raparperisacher



Halusin leipoa kesän alkua juhlistamaan kakun, ja innostuin raikkaan raparperin ja täyteläisen suklaan yhdistelmästä. Tästä kakusta tuli todella hyvä, mutta tästä riittää kyllä suuremmallekin joukolle juhlijoita. Nyt tuntuu, että herkkukiintiö on täynnä, joten täytyy ehkä keskittyä muihin puuhiin kuin leivonnaisiin. Ainakin hetkeksi :)

Valmistin kakun täytteeksi helpon uuniraparperihillon, ja kakkupohjaan tuli myös oikeaa suklaata kaakaon sijaan.  Tein ensin itse kakkupohjan, ja sen jäähtyessä valmistin uunissa hillon. Sen jälkeen sulatin kuorrutuksen aineet, leikkasin kakkupohjan ja sitten hillo olikin jo jäähtynyt sopivaksi. 

Blogista löytyy myös valkosuklainen raparperikakku, sen ohjeen löydät täältä

Raparperisacherkakku


Uuniraparperihillo

500g raparperin varsia
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. 
Pilko raparperin varret pieniksi paloiksi,
 ja laita uunivuokaan sokereiden kanssa. 
Paista raparpereita noin tunti,
sekoittele muutaman kerran paiston aikana.

Anna hillon jäähtyä.

Sacherkakkupohja

200g margariinia
200g taloussuklaata
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sulata kattilassa margariini ja suklaa, jäähdytä. 
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, 
lisää varovasti käännellen joukkoon jauhot ja suklaaseos.

Levitä taikina irtopohjavuokaan (omani oli halkaisijaltaan 26cm
) ja paista ensin 175 asteessa puoli tuntia.
 Laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen, 
ja jatka paistamista noin puoli tuntia. 
Anna kakkupohjan jäähtyä hetki,
 ja kumoa se sitten leivinpaperin päälle.
 Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.

Kuorrute

100g taloussuklaata
1tl margariinia
0,5dl kermaa

Sulata suklaa margariinin kanssa, 
ja sekoita joukkoon kerma.

Kostutukseen maitoa, mehua tai vaikka limsaa, tarjoiluun kermavaahtoa.


Ota raparperihillosta muutama lusikallinen sivuun,
 ja jaa loppu tasan kahteen osaan. 
Kostuta pohjalevy ja levitä päälle puolet raparperihillosta. 
Lisää toinen kakkulevy, kostuta, ja levitä loput hillosta. 
Nosta päälle kansilevy, kostuta ja levitä loput hillosta. 
Levitä päälle kuorrutus, ja nosta jääkaappiin.

Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä, 
maut tasaantuvat jääkaapissa.
Tarjoile hyvän kahvin ja kermavaahdon kanssa.


2 kommenttia:

  1. Siis ai että mitä herkkua ja mikä ihana ajatus laittaa raparperihilloa sinne väliin perinteisempien makujen sijaan. Tuli kyllä niin sellainen "haluan kakkua!" olo ettei mitään rajaa :D

    Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hyvää, ja nousipa huimasti kakun kotimaisuusastekin. Luulen, että seuraaviin juhliin meilläkin tehdään taas tätä kakkua. Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista