sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Valkosuklaajuustokakku ja passionhedelmää - vaikka kotiinkuljetuksella!


Olen monena vuonna leiponut pääsiäiseksi jonkin kakun, ja vienyt sen vanhempieni luo, sillä olemme syöneet siellä perinteisesti pääsiäisaterian. Yksi ehdottomista suosikeistani on kyllä pilkullinen Oreo-täytekakku, ja saattaa olla, että jotain tämän tyylistä vielä leivonkin.


Nyt kun pääsiäistä vietetään varmasti pienemmällä porukalla, mietin vaihtoehtoa kakulle ja mieleeni tuli lasiin tai purkkiin tehtävä versio juustokakusta. Ja kun tarkemmin mietin, tulin siihen tulokseen, että tämä on kyllä ihan uskomattoman helppo tapa tehdä lukemattoman monia eri versioita. Lisäksi tämä sopii jälkiruoaksi esimerkiksi piknikille tai vaikka brunssille, mutta on juhlava myös lounaalla tai illallisella. Ja helppo viedä ilahduttamaan ystäviä tai perhettä näin korona-aikaan, sillä lasit tai purkit voi jättää peitettynä oven taakse odottamaan hetkeksi.  

Ajatuksenani oli tehdä valkosuklaajuustokakku passionhedelmällä, ja tein versioni näihin ihaniin vihreisiin Verna-laseihin. Halusin näkyviin kerroksia, ja murustelin pohjan Digestive-keksejä myös juustokakkumassan väleihin. 

Helppo ja nopea

 valkosuklaajuustokakku lasissa


8 reilua annosta
8 Digestive-keksiä
200g tuorejuustoa
1prk kermaa
(sokeria oman maun mukaan)
100-200g valkosuklaata
passionhedelmiä

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Vaahdota kerma, lisää halutessasi sokeri ja sekoita tuorejuusto varovasti joukkoon. Sulata suklaa ja sekoita juusto-kermaseokseen. Kokoa juustokakku laseihin laittamalla pohjalle keksimurua ja päälle kakkumassaa. Koristele kaivertamalla päälle passionhedelmän lihaa.

Ja sitten hauska osuus:
- Digestive-keksit voi vaihtaa mihin tahansa keksiin, esimerkiksi Dominoihin
- vaihtamalla juusto rahkaksi saat tästä raikkaan ja kevyemmän jälkiruoan
- kerma voi olla mitä tahansa käyttämääsi kermaa
- suklaan voi vaihtaa maito-tai tummaksi suklaaksi
- hedelmänä voi käyttää mitä tahansa kauden hedelmää tai vaihtaa sen kokonaan vaikka karkkeihin

Tällä samalla idealla olen tehnyt esimerkiksi Tiramisu-jälkiruokaa laseihin, ja aika monta ainesosaa tuli silloin vaihdettua toiseen. Kannattaa kokeilla!


Lisäinspiraatiota leivontaan pääsiäiseksi? Tässä muutama vinkki:

 - suklaiset linnunpesämuffinit
- geishajäädykekakku
- uskomattoman suklainen Missisippi Mud cake
- sitruunaiset unikkomuffinit

2 kommenttia:

  1. Miten herkullisen kuuloista <3 Pääsiäiseksi sopivat superhyvin kans cake popsit, joista tekee kananmunan muotoisia ja sitten vielä joku pirteän värinen kuorrute! *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sini! Olipa hyvä idea, ja cake popseja en olekaan tehnyt pitkään aikaan. Pääsiäiseksi olisi kyllä kiva tehdä jotain ihania herkkuja.

      Poista