perjantai 30. heinäkuuta 2021

Italialaiset cannolit pistaasi - ja suklaatäytteellä


Kesäjuhlien helpoimpia jälkiruokia taitaa olla tiramisu helpon kaavan mukaan, mutta eipäs nämä i-h-a-n-a-t sisilialaiset cannolit kyllä kakkoseksi jää. Täytyy joskus kokeilla tehdä kuoria itse, mutta tällä kertaa minulla oli näitä varten valmiita kuoria, ja hyvin maistuivat nämäkin! Nämä pistaasi- ja suklaatäytteiset cannolit olivat meillä osa kesäistä tupaantuliaismenua. Ja varmastikaan ei mitenkään autenttinen italialainen reseptini ole, mutta todella herkullinen. Nämä täytteet sopivat myös mainiosti esimerkiksi täytekakun täytteeksi.

 Italialaiset cannolit pistaasi - ja suklaatäytteellä

16 kpl valmiita pieniä cannolikuoria
2dl vipikermaa
1 rasia mascarponejuustoa
(1rkl sokeria)

3rkl pistaasitahnaa
(valmista kaupan tahnaa tai itse tehtyä
100g maitosuklaata

koristeeksi halutsessasi tomusokeria, 
sulatettua suklaata ja pistaasirouhetta 


Sulata maitosuklaa. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon mascarponejuusto sähkövatkaimella sekoittaen. Jaa kermajuustoseos kahteen astiaan, ja lisää toiseen pistaasitahna ja toiseen maitosuklaa. Laita seokset kahteen pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä. Täytä kuoret vasta juuri ennen tarjoilua. Pursota täytettä cannolikuoren sisälle ja nosta tarjoilualustalle.

Kuoret voi halutessaan koristella ripauksella tomusokeria tai kastamalla ennen täyttämistä päät sulaan suklaaseen ja sitten pähkinärouheeseen.


Lisää Italian inspiroimia postauksia löydät blogistani hakusanan Italia-alta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä! Canneloneja haluan ehdottomasti kokeilla. Aloin toki heti miettimään, että pitäisikö tehdä pistaasi-suklaa täytteellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä joskus kokeille valmistaa itse kuoretkin, mutta kyllä nämä valmiitkin oli aika herkullisia! Oi, yhdistelmä kuulostaa älyttömän hyvältä idealta :D

      Poista