keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Valloittavat villitulppaanit


Miten voikaan olla jotain näin ihanaa? Nämä ihanat villitulppaanit ovat kyllä valloittaneet minun sydämeni täysin! Istutin tulppaanien sipulit viime syksynä, ja ensimmäisenä kukkaan puhkesivat nämä kääpiötulppaanit 'Tulipa Turkestanica' (ainakin luulen niiden olevan). Äitienpäiväviikonloppu oli täällä ihanan lämmin ja aurinkoinen, ja nämä kukat loistivat kilpaa kevätauringon kanssa.


Sen jälkeen sää viileni, ja yöpakkasia on ollut useamman kerran. Viime viikonloppukin oli sateinen ja kylmä, lämpötila pysytteli suuren osan päivästä alle kymmenessä asteessa. Kävimme ostamassa lapselle trampoliininkin, mutta se odottelee edelleen paketissa, kun ei kukaan tarjennut sitä kasata.Maanantaina illalla pilviverhon välistä aurinko paistoi tunnin verran, ja kiersin nopeasti pihalla kameran kanssa. Vuorenkilvet, idänsinililjat ja helmihyasintit kukkivat pihalla, mutta valloittavin näky oli kyllä tämä metsäpuutarhaa reunustava penkki.


Valkoisten kääpiötulppaanien kukinta alkaa olla ohi, mutta ilta-auringossa kaikki villitulppaanit näyttivät uskomattoman kauniilta. Koska olen säilönyt viime kesän istutuspiirustukseni hyvin tarkasti, en ole aivan varma näistä tulppaaneista. Tämä punainen voisi olla terttutulppaani.


Nämä pienet ovat mielestäni parvitulppaaneita, ja kasvavat kauniisti toisten tulppaanien ympäröimänä. Mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin nämä tulppaanit leviävät. Muutenkin on hauskaa seurata, kuinka kevät tulee aivan eri tahtiin ympäri Suomea. Täällä vasta odotellaan narsisseja ja osaa tulppaaneista, ja raparperin varret ovat vasta kymmenen senttisiä. 


2 kommenttia:

 1. Villitulppaanit ja parvitulppaanit (?) ovat kyllä ihastuttavia! Meillä ne jäivät jostain syystä juurtumatta, mikä on harmittanut. Onneksi tavalliset tulppaanit ovat nousseet.

  Mekin asutaan III-vyöhykkeellä mutta totta tosiaan, vyöhykkeen sisällä on eroja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän jännitti, miten nämä lähtevät kasvamaan, mutta kukinta on ollut kyllä pitkäikäistä. Metsätulppaanitkin ovat nyt nupuillaan, ja samoin tavalliset tulppaanit kukkivat.

   Poista