Keväällä on monenlaisia juhlia, ja näin koronan aikaankin on niitä kiva juhlistaa, vaikka sitten pienemmälläkin porukalla. Erilaiset täytetyt leivät ja suolaiset piirakat tuovat juhlatunnelmaa vaikka viikonlopun aamiaispöytään, ja näitä levitteitä on helppo tehdä vaikka lastenkin kanssa.
Vaalean leivän väliin tein helpon tonnikalatahnan, ja tumman saaristolaisleivän päälle laitoin tällä kertaa kaupan valmista skagenröraa. Tein helpon juustopiirakan tällä ohjeella, ja koristelin osan kolmioiksi leikatuista paloista tomaatti-rucolatäytteellä ja osan Aura-ruukkujuustolla.
Helppo tonnikalatahna
0,5prk kermaviiliä
purkki tonnikalaa
1rkl kapriksia hienonnettuna
suolaa, pippuria
(tilliä, sitruunamehua)
Valuta tonnikala (ja halutessasi kermaviili) ja sekoita aineet sekaisin.
Anna maustua jääkapissa hetken.
Käytä täytteenä leiville tai esimerkiksi uuniperunoille.
Aura-ruukkujuusto
100-150g Aura-murua
200g tuorejuustoa
suolaa, pippuria
(persiljaa hienonnettuna)
Sekoita Aura-murut tuorejuuston joukkoon.
Lisää mausteet ja anna maustua jääkapissa mielellään yön yli.
Tarjoa seurana esimerkiksi tummaa saaristolaisleipää.
Tomaatti-rucolatäyte
250 g kypsiä tomaatteja
3 kourallista rucolaa
suolaa, pippuria, ripaus sokeria
3 kourallista rucolaa
suolaa, pippuria, ripaus sokeria
Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Mausta ja kääntele joukkoon rucolat.
Nostele täytettä esimerkiksi suolaisen piirakan päälle.
Kaipaatko lisää suolaisia tarjoiluideoita?
Ihania meren herkkuja - helppoa suolaista tarjottavaa
Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku
Suussa sulava lohimunakasrulla
0 kommenttia:
Lähetä kommentti