sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku kevään juhliin


Kuulun siihen ihmisryhmään, jonka mielestä kahvipöydästä on aina hyvä löytyä jotain suolaista, piirakkaa tai vaikka voileipäkakku. Voileipäkakut ovatkin yksi mun lempparijutuista ja samalla yksi inhokeista. Voileipäkakuista tulee nimittäin helposti liian raskaita kaikkien täytteiden ja majoneesien kanssa. Silti se on onnistuessaan ihana suolainen pala kahvipöydässä tai vaikka kuoharilasillisen kanssa. Näyttävää ja usein vielä helppoakin, vaikka kokoamiseen meneekin aina aikansa. 



Halusin ottaa härkää sarvista, ja tuttujen voileipäkakkujen sijaan päätin, että toukokuussa herkutellaan kinkkuvoileipäkakulla. Minähän en juurikaan syö kinkkua, ja varsinkaan voileipäkakkuihin en ole koskaan sitä käyttänyt. Mutta tästä tuli todella raikas ja mehevä, ja luulen, että tätä tehdään meillä toistekin. Tein voileipäkakun pienempänä versiona, tästä tulee noin 8-10 palaa, joten on sopiva pienellekin porukalle juhlistamaan vaikka alkavaa kesälomaa. Alkuperäinen resepti löytyy K-ruoka -sivustolta meloni-kinkkuvoilepäkakun nimellä.


Hedelmäinen kinkkuvoileipäkakku

8-10 annosta

12 palaa paahtoleipää

Kostutus:
1 dl kasvislientä

Täyte ja kuorrutus:
3 rkl sinappia
200g yrttituorejuustoa
1dl ranskankermaa
1/3 pakettia ohuita kinkkuviipaleita
1dl maustekurkkukuutioita
150g cantaloupemelonia

Koristelu
kinkkua
melonia, viinirypäleitä
herneenversoja
salaatinlehtiä
Hearts-sipsejä



Tee kostutusta varten kasvisliemi valmiiksi. 
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään, 
ja pilko kinkku, meloni ja suolakurkku.
Leikkaa paahtoleivistä reunat irti, ja asettele leivinpaperilla 
vuoratulle alustalle kuusi paahtoleipäviipaleetta tiiviisti vierekkäin. 

Kostuta leivät kasvisliemellä ja sivele sinapilla.
Levitä päälle viidesosa ranskankerma-tuorejuustoseoksesta, 
ja lisää puolet meloneista, kinkuista ja suolakurkuista. 

Asettele päälle seuraava kerros leipiä, ja täytä samaan tapaan. 
Asettele kolmas kerros leipiä, ja kostuta. 
Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun 
ja laita päälle esimerkiksi leikkuulauta painoksi. 
Anna makujen tasaantua seuraavaan päivään.

Levitä loput ranskankerma-tuorejuustoseoksesta kakun päälle 
ja koristele haluamallasi tavalla.



Kaipaisitko jotain vielä helpompaa herkkua? Suosittelen kokeilemaan ihanaa lohimunakasrullaa, sen reseptin löydät täältä. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti