torstai 22. huhtikuuta 2021

Kevään herkullinen kinderkakku oreomuruilla


Kuuluuko kinder-kakku teidän perheen kevät / pääsiäisleivonnaisiin? Minä olen vähän kuin huomaamattani ottanut sen meidän perinneleivonnaiseksi, ja eri reseptejä on tullut kokeiltua jo useita. Kakku on ihana sekoitus monia suosikkeja, mutta monessa ohjeessa on tarvittu paljon myös aineita. Niinpä kokeilin tänä vuonna aiemmin testaamaani kolmen suklaan juustokakun ohjetta, johon ei tule liivatetta ollenkaan. Tosin jotain uutta kakkuun halusin, ja valkosuklaakerrokseen lisäsinkin keksimurua. Ja koristeita vaihtamalla tämä kakku sopii moneen tilanteeseen!

Tein tällä kertaa yhden hieman pienemmän kakun, vuoan halkaisija on 18cm. Isommassa vuoassa kakusta tulee matalampi. Vuorasin irtopohjavuoan reunat leivinpaperilla ja hyvin irtosi kakku vuoasta.


Kinderkakku oreomuruilla

(18cm vuoka)

2pkt Oreo-täytekeksejä
75g sulatettua voita

5dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
150g maitosuklaata
150g valkosuklaata

koristeeksi
100g suklaata valintasi mukaan
2rkl kermaa

keksejä, karkkeja 


Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla. 
Murskaa yksi paketillinen Oreo-keksejä ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos vuokaan tiivisti, ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Jaa kermajuustoseos kahteen astiaan. Sulata suklaat ja lisää toiseen astiaan maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa. Kääntele varovasti.

Levitä maitosuklaaseos tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle, nosta hetkeksi jääkaappin. Murskaa sillä välin puoli pakettia Oreoita ja sekoita valkosuklaaseoksen joukkoon. Levitä valkosuklaaseos kakun päälle, ja anna kakun jähmettyä mieluusti ainakin 4 tuntia.

Koristelua varten sulata suklaa ja kerma, ja valuta kakun reunoille. Koristele haluamallasi kekseillä ja makeisilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti