torstai 7. tammikuuta 2021

Kolmen suklaan rockyroadjuustokakku


Uusi vuosi vastaanotettiin kotona kahdestaan. Jouluksi en tehnyt mitään leivonnaisia, vaan päätin jo aiemmin että sitten uudeksi vuodeksi teen jonkin ihanan kakun. Jouluherkuiksi valmistui suklaasalamia, jonka reseptin voisin tänne naputella jossain vaiheessa, ja ajattelin heti että siitä riittää herkkua myös tähän kakkuun. Ja koska kaapissa oli monenlaista suklaatakin, niin syntyi ajatus tehdä varsinainen överiherkku, kolmen suklaan rockyroadjuustokakku.

Juustokakku tehdään kokonaan ilman liivatetta, ja se jämäköityy hyvin leikattavaksi jääkaapissa. Muokkailin vähän reseptiä, mutta käytin samassa suhteessa eri suklaalaatuja, kuin Suklaapossun juustokakussa. Meidän kakku ehti olla vain muutaman tunnin jääkaapissa ennen leikkaamista, ja oli vielä melko pehmeää. Eli ehdottomasti kannattaa tehdä kakku jo edellisenä päivänä jähmettymään.


Käytin myös pienempää 20cm vuokaa, ja täytteestä jäi nyt osa käyttämättä, kun en halunnut paksumpia kerroksia. Täytehän on kuin suklaamousse, jonka voisi tarjoilla ihan jälkiruoka-annoksinakin, joten hukkaan se ei mennyt. Ja toki kakusta siis tulee vain korkeampi, jos käyttää koko täytemäärän tämän kokoisessa vuoassa. Meidän kakussa oli päällä vaahtokarkkeja ja pistaasipähkinöitä, joita jäi siis joulun karkkihommista, ja lisäksi mukaan pääsi suklaamakeisia ja Lakrids by Bülow -rakeita, joita saimme joululahjaksi. Uuden vuoden kunniaksi suihkaisin päälle myös Dr. Oetkerin kultasuihketta, jota minulla oli aiemmin tehdystä kakusta varastossa.


Kolmen suklaan rockyroadjuustokakku

150g digestivekeksejä
50g voita

7,5dl kuohukermaa
600g tuorejuustoa 
(käytin 400g tuorejuustoa ja 200g mascarponea)
125g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
175g valkosuklaata

Koristeeksi haluamiasi makeisia, meillä
vaahtokarkkeja, pistaasipähkinöitä, KitKat-suklaata ja lakritsirakeita

Loppusilaukseksi syötävää kultasprayta


Pohjaa varten sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita, ja painele irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla ja voidellut. Voit myös tehdä kakun suoraan tarjoilulautaselle asettamalla vuoan reunaympyrän suoraan lautaselle. Nosta pohja hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon juustot. Sulata suklaat varovasti, ja anna jäähtyä. Jaa kermaseos kolmeen yhtä suureen osaan, ja sekoita jokaiseen osaan jäähtynyt suklaa.

Levitä alimmaiseksi tummaa suklaata sisältävä kermaseos, sitten maitosuklaatäyte ja päällimmäiseksi valkosuklaatäyte. Nosta jähmettymään jääkaappin.

Koristele kakku ennen tarjoilua karkeilla ja halutessasi suihkauksella kultasprayta. 



2 kommenttia:

  1. Kyllä maistuisi :)
    Syötävä kultaspray on minulle aivan uusi tuote. Täytyypäs joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanaa, ja kiva, kun ei tarvinnut käyttää liivatetta. Tuota kultasprayta ostin syksyllä Harry Potter-kakkua varten, ni oli sitten vielä vähän varastossa. Mutta se on aika hauskaa, saa kivaa juhlavuutta nopeasti.

      Poista