Juustokakku tehdään kokonaan ilman liivatetta, ja se jämäköityy hyvin leikattavaksi jääkaapissa. Muokkailin vähän reseptiä, mutta käytin samassa suhteessa eri suklaalaatuja, kuin Suklaapossun juustokakussa. Meidän kakku ehti olla vain muutaman tunnin jääkaapissa ennen leikkaamista, ja oli vielä melko pehmeää. Eli ehdottomasti kannattaa tehdä kakku jo edellisenä päivänä jähmettymään.
Kolmen suklaan rockyroadjuustokakku
150g digestivekeksejä
50g voita
7,5dl kuohukermaa
600g tuorejuustoa
(käytin 400g tuorejuustoa ja 200g mascarponea)
125g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
175g valkosuklaata
Koristeeksi haluamiasi makeisia, meillä
vaahtokarkkeja, pistaasipähkinöitä, KitKat-suklaata ja lakritsirakeita
Loppusilaukseksi syötävää kultasprayta
Pohjaa varten sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita, ja painele irtopohjavuoan pohjalle, jonka olet vuorannut leivinpaperilla ja voidellut. Voit myös tehdä kakun suoraan tarjoilulautaselle asettamalla vuoan reunaympyrän suoraan lautaselle. Nosta pohja hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
Vatkaa täytettä varten kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon juustot. Sulata suklaat varovasti, ja anna jäähtyä. Jaa kermaseos kolmeen yhtä suureen osaan, ja sekoita jokaiseen osaan jäähtynyt suklaa.
Levitä alimmaiseksi tummaa suklaata sisältävä kermaseos, sitten maitosuklaatäyte ja päällimmäiseksi valkosuklaatäyte. Nosta jähmettymään jääkaappin.
Koristele kakku ennen tarjoilua karkeilla ja halutessasi suihkauksella kultasprayta.
Kyllä maistuisi :)
VastaaPoistaSyötävä kultaspray on minulle aivan uusi tuote. Täytyypäs joskus kokeilla.
Tämä oli kyllä ihanaa, ja kiva, kun ei tarvinnut käyttää liivatetta. Tuota kultasprayta ostin syksyllä Harry Potter-kakkua varten, ni oli sitten vielä vähän varastossa. Mutta se on aika hauskaa, saa kivaa juhlavuutta nopeasti.
Poista