torstai 9. joulukuuta 2021

Tuplakakku ilman liivatetta

Ihanan suklainen ja pehmeä juustokakku kuulostaa aina ihanalta. Halusin kokeilla suklaisen juustokakun valmistusta Tupla-patukoista, kun somessa olen ihastellut useampaa tällaista kuvaa. Pojan synttäreille äitini teki upean Pokemon-kakun, ja minä kokeilin sitten tehdä juustokakun.

Olen tehnyt viime aikoina juustokakut ilman liivatetta. Kakut onnistuvat hyvin, säilyttävät muotonsa ja ovat rakenteeltaan ihanan pehmeitä. Tällä kertaa suklaakuorrute jäi hieman kovaksi, ja sen leikkaaminen oli vähän vaikeaa. Lisäksi siis joukkoon hieman kermaa. Muuten kakku oli kyllä todella herkullinen ja makea, ehdottomasti sopisi vaikka joulun kahvipöytään!

Tuplakakku ilman liivatetta


200g Biscoff-keksejä
75g margariinia

4dl vispikermaa
500g mascarponea
4kpl Maxi-Tupla -patukkaa

200g maitosuklaata
3rkl mantelirouhetta

koristeeksi esim suklaata, marmeladeja ja kuivattuja klementiiniviipaleita

Aloita kakun valmistus pilkkomalla Tupla-patukat pieniksi paloiksi. Sulata suklaat kerman joukkoon kattilassa, älä keitä. Anna seoksen jäähtyä hyvin (vaatii aikaa ainakin kaksi tuntia), jäähdytä lopuksi jääkaapissa.

Sulata margariini ja murskaa keksit. Sekoita, ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Vatkaa suklaakermaseos vaahdoksi, kääntele joukkoon mascarponejuusto. Tasoita pinta ja anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli. Sulata maitosuklaa ja sekoita joukkoon mantelirouhe. Levitä kuorrutus kakun päälle. 

Koristele kakku valitsemillasi koristeilla ennen tarjoilua.


Kaipaatko lisää ideoita? Liivatteetomia juustokakkuohjeita

0 kommenttia:

Lähetä kommentti