Joulun aikaan pieniä muistamisia tulee usein annettua ystäville, läheisille, lasten opettajille tai vaikka naapureille. Pienet ruokalahjat ovat ihana muistaminen, ja tänä vuonna pieniin paketteihin sujahti joulun makuja ja tuoksuja makusiirappien muodossa. Ja nämä tuovat joulun ajan aamiaisiin tai brunssihetkiin ihanaa lisämakua kotosallakin, minullakin on molempia siirappeja tällä hetkellä jääkaapissa.
Olen tehnyt molempia näitä jo aiemminkin, mutta nämä ovat myös omia suosikkejani. Kahvi, kaakao tai vaikka lämmin omenamehu saavat näiden avulla ihanan jouluisen lisäyksen. Meillä ollaan yliherkkiä monille mausteille, ja näihinkin siirappeihin voi oman maun mukaan lisätä jouluisia mausteita lisää.
Vaaleaa glögisiirappia olen käyttänyt sekä kylmien että kuumien juomien maustamiseen. Ohjeen löysin ihanasta Hyvää Joulua -kirjasta, olen kirjoitellut siitä blogiin jo useampi vuosi sitten. Voit lukea postauksen täällä. Teen siirappia lähes joka joulu, ja se on mielestäni todella hyvää ja uskomattoman kaunista vaniljahiutaleineen.
Vaalea glögisiirappi
3dl vettä
2,5 dl sokeria
halkaistu vaniljatanko
kanelitanko
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin kymmenen minuuttia. Kaada siirappi kuumana puhtaisiin pulloihin tai pieniin lasipurkkeihin.
Piparkakkusiirappi on nimensä mukaisesti mausteisempi ja tummempi makusiirappi, jota olen käyttänyt kuumissa juomissa makua tuomaan. Siirappia voi käyttää esimerkiksi kahvin tai kaakaon kanssa.
Piparkakkusiirappi
2dl vettä
1,5dl fariinisokeria
kanelitanko
1tl kardemummaa
0,25tl muskottipähkinää
0,25tl neilikkaa
Mittaa ainekset kattilaan ja keitä viisitoista minuuttia. Kaada kuuma siirappi puhtaisiin pulloihin tai lasipurkkeihin.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti