Kylmää ja vaaleaaMeidän jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla, ja tänään haimme kuusenkin sisään. Joulua varten siivoukset on tehty, ja kiitos lumen ja pienen pakkasen matot ja sänkyvaatteetkin ovat päässeet tuulettumaan. Joululeivonnaisia on leivottu pakkaseen (kohtuudella) ja herkkuja on jemmassa itseä ja vieraita varten. Aaton ja joulupäivän ateriat nautimme vanhempiemme luona, joten kotiin on ostettu vain vähän jouluruokia. 


Monenlaista tekisi mieli kokeilla ja tehdä, mutta tänä vuonna olen yrittänyt välttää liiallisuutta myös ruokapuolella. Ei muuten ole helppoa, varsinkin kun ihania ohjeita on joka puolella :) Onneksi pikkumiehen synttäreillä voi tarjoilla jo vähän jouluisempiakin juttuja, niin osa ohjeista päätyi kokeiluun jo joulukuun alussa. Ihanassa Hyvää joulua -kirjassa on toinen toistaan upeampia ohjeita ja kuvia, ja glögisiirappi jäi erityisesti mieleen. Niinpä päätin keittää oman versioni, kun vielä Kotivinkki-lehdessä oli tässä taannoin ihana ohje kylmästä, vaaleasta glögistä. 


Omaan glögisiirappiini keitin 3 desiä vettä ja 2,5dl sokeria halkaistun vaniljatangon sekä kanelitangon kanssa kymmenisen minuuttia, ja pullotin puhtaaseen lasipulloon. Kun siirappi oli jäähtynyt, kaadoin lasin pohjalle lusikallisen ja lisäsin päälle omenasiideriä (omenamehukin sopii hyvin). Lisäksi muutama jääpala, ja ihanan raikas drinkki oli valmis. Oli kyllä hyvää, ja siirappiin voi lisätä mausteita oman maun mukaan.

Ja nuo kristallilasit, oi ne ovat taas niin mieluisat! Lisäsin ne jo kirppiskasaan, josta Mies ne pelasti. Onneksi, sillä pitkän tauon jälkeen ne miellyttävät koristeellisuudessaan omaakin silmää kovasti!

Kommentit