maanantai 8. kesäkuuta 2020

Bucket list kesälle 2020



Kävin viikolla läpi kuvia puhelimesta ja samalla tuli vastaan kaikki Instan storyt viime kesältä. Yhteisiä illanviettoja, rantaretkiä, konsertteja ja festareita ja matkoja kotimaassa ja ulkomailla. Eipä silloin ajatellut, että kaikki se ei olisikaan välttämättä mahdollista. 

Mutta kesäloman alku sai oman olon jotenkin helpottuneemmaksi, ja oon ajatellut, että tästä(kin) kesästä nautitaan niin kuin on mahdollista. Listasin itselleni muistiin ideoita, kun huomasin, että ajatukset kääntyi helposti siihen, mikä ei ole mahdollista. Siispä nautitaan muistoista, vietetään ihana kesä ja unelmoidaan tulevaisuudesta, eikö vaan?

Tässä bucket list kesälle 2020


metsäretket
Hyvät kengät, eväät ja kahvia termokseen. Ihania retkikohteita löytyy helposti, joten tämä on varmasti meillä suosittu ajanviete.

hortoilu
Nokkonen ja ketunleipä on meillä varmat saaliit, joten voisipa tänä kesänä silmäillä retkillä kasveja tästäkin näkökulmasta

rantaretket
Kesäkuun ekalla viikolla meillä oli kaksi rantapäivää, ja kyllä oli ihanaa! Rannalle siis aina, kun vain mahdollista.

piknikreissut
Toiveena olisi, että kesän aikana voisi viettää aikaa ulkosalla ystävien kanssa. Piknik lasten kanssa tai aikuisten kesken olisi oiva tapa viettää aikaa.


pyöräretket
Lapsi on jo vähän innostunut pyöräilystä, ja varsinkin jos pakataan eväät mukaan, retkeily on mukava ajanviete. Ja helppo yhdistää vaikka rantaretkeen.

lenkkeily
Lapsen kanssa käydään kävelemässä, pyöräilemässä ja välillä hän tulee scootilla matkaan. Toivoisin, että nyt kesällä pääsisin taas säännölliseen lenkkeilyrytmiin.

leivonta & ruoanlaitto
Näillä on mun listalla aina oma tärkeä paikka. Varsinkin pitkällä lomalla arkiruokaa saa valmistaa ihan tarpeeksi, mutta on mukavaa silti päästä kokeilemaan uusia reseptejä ja raaka-aineita. Ja ehkäpä retkeilyn ja piknikit voisi ottaa erityisesti nyt huomioon, kun miettii, millaisia reseptejä voisi kokeilla.

askartelu
Lapsen kanssa varsinkin rakentelemme laatikoista välillä raketteja ja välillä kassakoneita. Luulenpa, että omia askartelujuttujakin ehtisi taas kesällä tehdä.

puutarhahommat
Tämä on vähän enemmän semmoinen unelmointihomma, mutta onneksi on muutamia puutarhoja, joissa varmasti pääsen puuhailemaan vähäsen, jos oma parveke ei riitä. 

terassielämää
Oma parveke tai terassi on kyllä ihana jatke kodille kesällä, ja tänä kesänä toivon, että säät suosisivat niin, että ruokailu ja ulkoilmasta nauttiminen onnistuisi mahdollisimman usein. Rakastan aamukahvin juontia aamuauringossa!

äänikirjat
Otimme meidän pienelle perheelle kaikille äänikirjapalvelun ainakin kesän ajaksi. Lapsikin on innostunut kuuntelemaan kirjoja, ja on kuunnellut jo monta Pate-kirjaa.

elokuvaillat
Nämä ovat meidän perjantain yhteinen harrastus pojan kanssa, ja usein samalla meillä on jotain herkkuevästä. Tätäkin varten voisi miettiä jotain reseptejä kokeiluun.


kahvilat ja lounaat
Koronarajoitusten purkaminen ei ole saanut minua vielä innostumaan ruokailusta ravintolassa, mutta katsotaan, miten tilanne kehittyy. Sen sijaan ajattelin, että koska kesän matkailu tapahtuu huomattavasti vähäisemmissä määrin kuin yleensä, voi hyvällä omalla tunnolla hakea paikallisista ravintoloista lounasta tai vaikka kahvihetken herkut. Viime viikolla syötiin lomanaloitus pitsat pojan kanssa ja passinhakureissulla ostettiin lapsen lempikahvilasta pullat.

telttaretki
Tämä harrastus oli toiveissa jo viime vuonna, mutta tänä vuonna yritetään uudestaan. Luulen, että täytyy investoida ainakin paksuihin makuualustoihin tai retkipatjoihin. Mutta aloitetaan, lapsi ei ole vielä teltassa yöpynyt

ja bonuksena tietenkin mielikuvitusmatkat
Mielikuvitusmatkat tuo mukavaa vaihtelua arkeen, ja ovat oiva sadepäivän piristys. Miltä näyttäisi matka esimerkiksi Espanjaan tai Italiaan? Me ollaan lapsen kanssa mielikuvitusmatkailtu yhden risteilun ja Rodoksen matkan verran, niistä voit lukea lisää täältä. 


Kaiken kaikkiaan yritän keskittyä elämään hetkessä ja olla murehtimatta kaikkia maailman asioita. Yritämme nauttia kesästä, puuhailla sään mukaan ja mennä oman fiiliksen mukaan. Mun terveys on vähän reistaillut, joten nyt on hyvä aika rauhoittua ja keskittyä hyvinvointiin. 

Joten en siis stressaa siitä, että kaikki tämän listan asiat pitäisi saada suoritettua. Mutta sen sijaan tässä on paljon helppoja ideoita, jotka tuovat varmasti iloa. Viime kesän bucket listin pääset katsomaan täältä. Tallensin muuten viime kesän storyt omaksi kohokohdaksi tuonne Instan puolelle, ehkä jo seuraatkin mua siellä. 

2 kommenttia:

  1. Just näin. Ihana kesäloma koostuu pienistä kivoista jutuista, joilla on ehdottomasti suurempi vaara toteutua kun ne listaa selkeästi. Ne on sellaisia mukavia tavoitteita, jotka tuo hyvää oloa stressin sijaan.
    Mullakin jäi viime kesän "post it"-listalta toteuttamatta telttaretki, katsotaan mitä tänä vuonna.
    Tänäänkin on muuten näköjään ihana ranta-ilma, ja oon jo koiran kanssa aamulla suorittanut juoksukoulun osuuden, mutta muuten on pakko hautautua tänne sisälle koneen ääreen. Voishan sitä kokeilla kyllä tuota terassilla työntekoa. Alan olla kansa aika puhki ja VÄSYNYT, kaipaan lomaa, jonka piti alkaa ensin juhannukselta, mutta taitaakin alkaa vasta heinäkuun alusta.
    Hyvää kesää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, nyt kaipaa kyllä kaikkea muuta kun lomasuunnitelmien aiheuttamaa lisästressiä. Toivottavasti aurinkoiset säät tuo voimia vielä työpäiviin, mukavaa kesää teillekin!

      Poista