perjantai 7. kesäkuuta 2019

Kesälomalla - mun bucket list

Kesäloma tässä taloudessa alkaa peruskoulujen päättyessä, ja lomasuunnitelmat jakaantuu aina pitkälle ajalle. Tänä vuonna lapsi oli aloittanut koulussa tekemään kesälomalistaa, ja täydennettiin se kotona valmiiksi. Siitä kuva löytyy instasta, jos haluat käydä kurkkaamassa. Pojan inspiroimana tein omaakin listaa, mutta tämä mun lista on sellainen fiilistelylista, ei siis mikään nämä täytyy saada tehtyä kesällä-tyyppinen listaus.


Kesällä on muutamia juttuja jo sovittuna ja niiden lisäksi sitten tältä listalta voi vaikka poimia jotain mukavaa tekemistä. Osa näistä jutuista on sellaisia, että tehdään niitä yhdessä pojan kanssa, mutta tarkoitus on toteuttaa myös pojan listalta mahdollisimman monta juttua. Juhannusviikolla lähdetään siskojen kanssa Helsinkiin katsomaan Musea ja piipahdetaan Tallinnassa. Heinäkuussa olisi tarkoitus tehdä road trip Naantaliin, ja loppukuusta lähdetään perheen kanssa juhlimaan Rodokselle mun isän synttäreitä.


Toukokuun aikana ja tällä ekalla lomaviikolla listalta on toteutuneet jo seuraavat:

road trip, villivihannesten kerääminen, piknik, lautapelien pelaaminen, paljain jaloin hiekalla käveleminen, rauhallinen aamukahvihetki ulkona

Nämä on varmaan sellaisia, että toistuvat kesän aikana, mutta tämä loppukevät on kyllä ollut täynnä ihania hetkiä ystävien kanssa.

grillibileet
Tämä toteutuu lasten kanssa toivottavasti tänään, ja toivottavasti monta kertaa vielä tänä kesänä. Mulla ei oo omaa grilliä, ja rakastan grillattua kesäruokaa, joten kutsuja grillin ääreen otetaan vastaan.


aloita muovin ja pahvin kierrätys
Meillä ei taloyhtiössä ole vielä näille omia keräysastioita, joten täytyy keksiä, miten täällä pienessä kaksiossa kierrätys järjestyy parhaiten.


festarit

konsertti
Ollaan menossa Vaasa Festivaleille, joka järjestetään heinäkuun lopussa. Mutta olis kiva päästä jonnekin muuallekin nauttimaan hyvästä musiikista ja seurasta, joten tämä on vähän työn alla.

maailmanpyörä
taidenäyttely
Näitä vois kokeilla toteuttaa juhannusviikon reissulla Helsinkiin.poimi mansikoita
parvekeviljelyä
marjaretki
tee jäätelöä

Luulen, että tänä vuonna parvekeviljely rajautuu yrtteihin, mutta onneksi mulla on mahdollisuus nauttia toisten kasvimaiden sadosta.


pyöräretki, vaellus
lue 20 kirjaa

tee käsityö
24h ilman nettiä ja somea

Pyöräretki ja vaellus on sellaisia, jotka toivoisin toteutuvan. Vaellukseen varmasti yhdistyisi osa näistä lopuista kesäfiilistelylistan kohdista:

näe auringonlasku
näe auringonnousu
istu iltaa nuotiolla

nuku teltassa tai ulkosalla

yöllinen uintiretki

Mutta nyt, nautitaan tästä auringosta ja lämmöstä. 
Hyvää viikonloppua!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti