sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Kaupunkilomalla Edinburghissa 1/3


Siskoni on suunnitellut vievänsä perheen lapsia Lontooseen, kun he täyttävät kymmenen, mutta korona muutti alkuperäisiä suunnitelmia. Lopulta lähdettiinkin kerralla isommalla porukalla Skotlantiin, jossa vietettiin yhdessä kolme päivää. 


Ensimmäisenä kokonaisena päivänä kävelimme keskustassa ihmetellen korkeuseroja ja näkymää vanhaan kaupunkiin. Piipahdimme Skotlannin Kansallismuseossa (National Gallery of Scotland) ja sen jälkeen suunnattiin piknikille Edinburghiin Princess Street Gardens-puutarhaan. Puutarha erottaa vanhan kaupungin uudesta kaupungista, ja sen istutusalueet ja vanhat puut olivat upeita! Lounaspiknikin eväiksi ostettiin perinteiset Meal Deal -ateriat, ja kaikki saivat valita täytetyn leivän, juoman ja lisukkeen.
Lounaan jälkeen lähdimme kävelemään ylös kohti vanhaa kaupunkia. Ensimmäisenä päivänä suuntana oli The Royal Mile -kadun päässä oleva Edinburghin linna. Meillä oli etukäteen ostetut liput, ja pääsimme kiertelemään nopeasti linnan alueella.


Alueella olisikin nähtävää vaikka koko päiväksi. Me aloitimme seuraamalla kello yhden tuli laukauksen. Kiersimme kuninkaallisen palatsin, näimme Skotlannin kruununjalokivet ja saimme ihastella useita museoina toimiva tiloja. Tarkemmin linnasta voit lukea esimerkiksi täältä.Muutama tunti vierähti linnassa nopeasti, mutta päätimme käydä hotellilla ennen iltaohjelmaa. Lapset lähtivät siskoni kanssa Harry Potter -teemakierrokselle, ja he ihastuivatkin kovasti kävelykierrokseen ja englannin kieliseen oppaaseen - ihana kokemus heillä!

Minä, toinen siskoni ja vanhempani suuntasimme sen sijaan nauttimaan illallista intialaiseen ravintolaan. Alkuruoaksi syötiin kasvissamosat, jotka olivat herkullisia. Me ollaan totuttu ohutkuorisiin lihasamosoihin, mutta kasvistäytteiset pääsevät myös omalle kokkailulistalle. 

Valikoimme pääruoaksi jaettavaksi kolme suosikkia: butter chicken, chicken korma ja Tikka Masala -kanaa. Lisukkeeksi tilattiin sekä riisiä että naan-leipää ja ruokajuomaksi mangolassit. Jälkeenpäin mietittiin, että olisi toki kannattanut testata joku currykin. Meidän valinnat oli kuitenkin todella maukkaita ja nautittiin ateriasta, intialainen ruoka kun on meidän kaikkien suosikkeja. Uusia kokeiluita sitten seuraavalla Brittein saarten vierailulla!

1 kommenttia: