sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Puutarhassa 2021 - osa 1


Puutarhurin ja kotoilijan blogipäiväkirja on viettänyt hiljaiseloa, ja hämmästytin itsenikin tauon pituudella. Oikeastaan hämmästyin enemmän sitä, että ainut postaus täällä meidän talon puutarhasta on ensimmäiseltä keväältä, kun puutarhaan vasta päästiin tutustumaan (tästä linkistä pääset postaukseen). 
Mikäs siis sen parempaa, kuin aloitella tauon jälkeen kirjoittamista jakamalla puutarharakkautta!

Puutarhassa oli ennestään vain vähän istutuksia, mutta silti monenlaisia yllätyksiä on riittänyt. Yllä olevassa kuvassa yksi niistä, pioni, joka on kukkinut molempina kesinä eikä välittänyt siirtämisestä.


Kuten arvelinkin, aloitin rakentamaan tätä käytävien väliin jäävää uutta istutusaluetta, joka näkyy myös terassille. Äitini puutarhasta olen saanut perennojen jakotaimia, ja olen sitten täydentänyt valikoimaa ostotaimilla.


Tässä u-kirjaimen mallisessa penkissä takarivissä kasvaa jalopähkämöä ja maksaruohoa. Etureunalle istutin loistosalviaa ja pihakäenkaalia. 


Loistosalvia on viihtynyt tässä penkissä, ja talvehti hyvin. Kasvi siementää runsaasti, ja siementaimia annoin jo viime kesänä eteenpäin perheelle.


Lisäksi istutin tähän penkkiin tiikerililja 'Sweet Surrender', joka on alunperin kukkinut myös aiemmassa puutarhassani. Tiikerililja kukki myös heti ensimmäisenä kesänään, mutta ikävä kyllä viime kesänä liljakukot kävivät todella voimakkaasti sen kimppuun. Muita liljoa puutarhassani ei tällä hetkellä ole, ja katsotaan mikä on tämän kaunottaren kohtalo.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti