torstai 20. toukokuuta 2021

Puutarhaunelmia ja -suunnitelmia ♥


Tervetuloa kurkistamaan meidän uuden kodin puutarhaan! Olemme asuneet tässä kodissa nyt kolme kuukautta, ja nyt lumien sulamisen jälkeen olemme päässeet tutkimaan pihaa tarkemmin. 

Tämä näkymä aukeaa, kun ajat meidän pihaan. Ajotie on soraa, mutta autokatoksesta talolle johtaa laatoitte alue. Istutusaltaassa kasvaa muutama pioni, maksaruohoja ja muutamia tunnistamattomia perennoja sekä valtavasti erilaisia rikkakasveja. Muita istutuksia meidän 800 neliön tontilla ei sitten oikeastaan olekaan.


Laatoitus jatkuu talon edustalla leveänä aina terassille asti. Tähän näkymään kaipaan jotain rajaamaan näkymää naapuriin. Jonkinlainen pergolarakennelma on haaveissa.

Laatoitus terassin edessä on melko leveä, ja katsotaan mitä siihen lopulta tulee. Haaveilen sekä kesäkeittiöstä että ulkoammeesta, mutta kaikkea ei nyt kerralla voi hankkia. Tontin reunamille lähtee tästä polku kohti leikkimökkiä. Kesäkuun alkuun mennessä selviää, lähteekö se edellisten omistajien matkaan vai jääkö se lapselle leikkeihin. En tiedä kumpaa toivoisin. Tähän sopisi aika hyvin myös pieni kasvihuone, vai mitä mieltä olet?

Keskimmäinen polku terassin edestä johtaa pienelle mäelle, jossa on kivien ympäröimä hiekka-alue. Vielä siellä poika leikkii, joten se saa jäädä tällaiseksi tässä vaiheessa. Myös keinu on kovassa käytössä, joten näille alueille ei nyt suuremmin tule tapahtumaan mitään. Ehkä jotain puita ja pensaita istutan, kunhan saan valittua, mitä pihaan haluaisin eniten. 

Kolmas polku terassin edestä kulkeekin istutusaltaan etupuolelta ja johtaa kohti varastoa ja autokatosta. Näiden kahden polun väliin ajattelin lähteä tekemään ensimmäisiä istutuksia, jotka näkyisivät myös terassille. Mutta mitä siihen istuttaisin ja miltä se näyttää, sitä en ole vielä pohtinut. Ja onkin aika mukavaa, vaikka kovasti tekisi mieli kaivella siellä ja täällä, aloittaa suunnittelu ja kokeilu ihan rauhassa. Tästä tulee niin ihana puutarha♥ Mutta niin kauan kuin poikani vielä leikkii ja puuhailee, saa iso osa pienestä pihasta olla hänen käytössään.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kyllä, luulen myös näin. Kaipaan kyllä istutuksia ja hyötykasveja tänne.

   Poista
 2. Mahtavat tilukset ja puitteet! Täälläkin mennään leikki-ikäisen ehdoilla vielä monta vuotta. Onnea uuteen kotiin & puutarhaan🧡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Huomaan, että mieli on malttamaton, ja haluiaisin saada kaikki heti valmiiksi, mutta yritän tämän tiedostaa ja nauttia tästä kaikesta. Ja onhan tämä kesä niin ihanaa!

   Poista