Tämä jälkiruoka oli helppo valmistaa, säilyy hyvin jääkaapissa ja maut sopivat jouluun: täyteläistä kermaa, kanelia ja appelsiinia. Ja pääsin kokeilemaan sokerin polttamistakin! Tämä pääsi kyllä mukaan lempijälkiruokareseptien joukkoon.
Crema catalana
0,5l kermaa
100g sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan appelsiinin mehu
kanelitanko
5 keltuaista
sokeria
Mittaa kattilaan kerma, sokeri, appelsiinin kuori ja mehu sekä kanelitanko. Kiehauta ja anna seoksen olla kannella peitettynä 15 minuuttia, jotta appelsiini ja kaneli maustavat kerman.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Siivilöi kermaseos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos annosvuokiin ja paista 95 asteisessa uunissa tunnin ajan.
Jäähdytä vanukkaat kylmäksi. Ripottele päälle ennen tarjoilua sokeria, ja paahda se kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla.
Meidän perheen herkkuja on pannacotat, creme bruleet ja catalanat. Nam! Meiltä puuttu tuollainen "liekinheitin" edelleen, joten kotikeittiössä valmistuu lähinnä vain pannacottaa.
VastaaPoistaPannacotta on kanssa mun vakiojälkkäreitä, mutta olipa kyllä hauska kokeilla jotain uutta!
Poista