maanantai 5. heinäkuuta 2021

Ruokailutilan sisustaminen

Meillä ruokailutila sijaitsee erkkerissä, jossa on kolmella seinällä ikkunoita ja siitä on yhteys sekä olohuoneeseen että keittöön. Halusin siis, että ruokailutilassa on rauhallinen tunnelma, joka näkyy moneen tilaan. Tämä ruokailuryhmä on jo viisitoista vuotta vanha, mutta se on hyvässä kunnossa ja tuntui turhalta lähteä sitä vaihtamaan (vaikka olisi kyllä mieli tehnyt!). Pöydän pinnan voisi kyllä hioa, ja ehkä lakata, mutta katsotaan nyt. Instagramin puolella kyselin mielipiteitä, ja moni ehdotti myös lasia pöydän päälle. Minulla on usein liina pöydällä, eikä sekään huono ratkaisu ole.Takaseinälle halusin ostaa kaapiston, johon saisi säilöön astioita, maljakoita ja ruoka-aiheisia kirjoja. Suunnitelmien edetessä päädyimme lopulta ostamaan Ikean Eket-kaapistoa koko seinän leveydeltä, ja lopputulos on kyllä yllättävän hyvä. Pidän myös vetimettömistä ovista kovasti. Kaapisto näyttää siltä, kuin se olisi tehty tähän tilaan. 


Halusin tuoda ruokailutilaan myös vehreyttä, ja nyt alkuun sinne pääsi amppeliin kultaköynnös, Iittalan Nappula-ruukussa lankaköynnös ja siskoltani saatu viirivehka. Enemmänkin tähän mahtuisi kasveja, mutta katsotaan nyt, miten tämä tila lähtee muotoutumaan.


Edellisillä omistajilla verhot olivat olleet vaijerissa, jonka jätimme paikoilleen. Laitoimme kuitenkin erkkeriinkin verhotangot ja äitini ompeli ruokailutilaan (ja olohuoneeseen) ihanat vaaleat pellavaverhot. Pidän kovasti siitä, että vaikka ruokailutilassa on kuuden hengen pöytä ja takaseinällä kaapisto, joka puolella pöytää on hyvin tilaa liikkua ja tarvittaessa molempiin päihin pöytää saa lisäistumapaikkoja.


Halusin ruokailutilaan näyttävän valaisimen, joka ei olisi kuitenkaan liian silmiinpistävä. Päädyin lopulta tähän Normann Copenhagen Amp-kattovalaisimeen ja olen kyllä siihen enemmän kuin tyytyväinen, se on vielä kauniimpi tilassa kuin uskalsin ajatellakaan! Vielä tilaan pitäisi löytää sopiva matto ja ehkä pöytäliina, mutta tila on jo nyt mielestäni ihana ♥

0 kommenttia:

Lähetä kommentti