Tabbouleh-salaatti on todella nopeatekoinen ja raikas salaatti, joka toimii monenlaisten ruokien lisäkkeenä ja sopii monen ruokavalioon. Tabbouleh on ihana lisäke grillatulle kanalle tai kalalle, mutta meillä nautittiin tätä raikasta salaattia meze-lautasen kera. Meze-tarjottimen kasaa nopeasti valmiista falafel-pyöryköistä, ja mukaan voi poimia omia suosikkimakujaan. Tämä voisi olla kiva idea vaikka vappuherkuksi. Perinteisesti tabbouleh-salaatissa käytetään persiljaa, mutta koska olen sille itse allerginen, korvasin sen korianterilla.
Helppo tabbouleh -salaatti
(4 annosta)
2,5dl kuskusia (tai bulguria)
5dl vettä
3rkl oliiviöljyä
4kpl kypsää tomaattia
puolikas kurkkua
korianteria
0,5dl sitruunamehua
suolaa, pippuria
Laita kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi ja öljy.
Anna kypsyä peitettynä vartin verran.
Sekoita ilmavakasi haarukalla ja anna jäähtyä.
Kuutioi pieneksi tomaatit ja kurkku.
Silppua pieneksi reilu kourallinen korianteria.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetken ennen tarjoilua.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti