torstai 4. maaliskuuta 2021

Supersuloiset banaanikakkuset pähkinöillä ja Biscoff-levitteellä


Saanko esitellä ihastuttavat pikkukakkuset. Nämä edelleenkin voisivat olla mielestäni nimeltään muffuja, sillä ne ovat kuin muffinssien ja kuivakakkujen yhdistelmiä. Tosin tämäkään resepti ei nimensä mukaisesti ole yhtään kuiva, vaan päin vastoin. Banaani tuo näihin mehevyyttä, Biscoff -tahna ihanaa mausteisuutta ja pähkinät rakennetta.Taikinan voi tietenkin paistaa isossa vuoassa, mutta silloin täytyy paistolämpötilaa varmasti laskea ja paistoaikaa lisätä.

Banaanikakkuset pähkinöillä ja Biscoff-levitteellä

(12 pientä kakkua)

2 isoa, kypsää banaania
1,75dl Biscoff-levitettä
0,5 dl kasviöljyä
3,5dl vehnäjauhoja
1,75dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
reilu kourallinen pähkinöitä 
(minulla oli kaapissa pekaanipähkinöitä, ja käytin niitä)


Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele 12kpl pientä kakkuvuokaa ja asettele uunipellin päälle.
Painele haarukalla banaanit muusiksi, ja lisää joukkoon Biscoff-levite ja öljy. Sekoita ja lisää joukkoon loput kuivat aineet ja muna. Pilko pähkinöitä pienemmäksi, ja sekoita taikinan joukkoon.

Nostele taikina kahden lusikan avulla pieniin vuokiin ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, ja kumoa kakkuset ritilälle.

Koristele halutessasi Biscoff-levitteellä ja rouhituilla pähkinöillä. 

2 kommenttia:

  1. Ihan uusi tuote minulle tuo Biscoff-levite. Piti ihan googlata :)

    Herkullisen näköiset leivonnaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä ihan hauska levite, täytyy vähän testailla, mihin kaikkeen se sopii.

      Poista