maanantai 3. elokuuta 2020

Yes, please - iltapäiväteellä Uppalan kartanossa


Mun sisko on saanut meidät kaikki siskokset sekä meidän äidin innostumaan iltapäiväteestä, tai ainakin päädymme melko usein hänen kanssaan nauttimaan tästä perinteisesti, brittiläisestä perinteestä. Tällä kertaa ajelimme yhdessä Seinäjoelle, josta olimme varanneet iltapäiväteen Uppalan kartanosta


Koronarajoitteiden vuoksi iltapäivätee oli varattava etukäteen, ja vaihtoehtona oli myös take away -paketti. Meidän vierailu alkoi vähän ikävästi, kun paljastui, että siskon ilmoituksesta huolimatta muutos varaukseen ei ollut tavoittanut kuin varauksista huolehtivan henkilön. Meidän iltapäiväteen herkut oli siis pakattu meille mukaan otettavaksi, eikä meille ollut varattu pöytää.

Henkilökunta oli kuitenkin ystävällistä, pahoitteli tilannetta ja meille järjestyi oma pöytä. Saimme myös teen kanssa lasit kuohuvaa hyvitykseksi sekaannuksesta, joten asiat järjestyivät hyvin. Onneksi, sillä ulkona oli todella sateista!


Uppalan kartanon teevalikoima oli kattava, saimme valita oman teelaatumme kaksi sivua pitkästä listasta. Siskoni valitsivat appelsiini- ja shamppanjateetä, äitini valitsi perinteisen Five o´clock -teen ja minä kokeilin Milky Oolong-teetä. Tarjoilija osasi maitoa tiettyihin teelaatuihin, ja teen kanssa olisi saanut halutessaan sokeria tai sitruunaa.


Tee tarjoiltiin haudutettuna lasikannuista, ja minun valitsemani Milky Oolong oli selkeästi kaikista haalein väriltään, kertoo ehkä myös sen vahvuudesta. Tee oli todella hyvää, mutta ehkä näin runsaan tarjoilun kanssa voisi olla myös jokin voimakkaampi teelaatu paikallaan.
 

Iltapäiväteen kanssa tarjoiltiin yhdeksää eri lajia suolaista ja makeaa herkkua. Tarjoilija kertoi meille vielä pöydässä, mitä kaikkea oli tänään tarjolla, ja käsittääkseni iltapäiväteen vaihtelee kuukausittain. 


Aloitimme etiketin mukaisesti vadin alimmastaa kerroksesta, josta löytyi kurkkusandwich, perunarieskaa savulohitäytteellä sekä kalkkunaa ja mallasleipää. Näistä oma suosikkini oli perunarieska. Erityisesti kurkkuleipä oli meidän mielestä ihan liian märkä, mutta mietimme, johtuiko se siitä, että nämä meidän tarjoilut olisi tehty jo valmiiksi aiemmin take away-annosta varten. 


Toisesta kerroksesta löytyi suolainen tomaatti-pinaattipiirakka ruohosipulikreemillä, sitruunaleivos ja vadelmatartaletti. Suolainen piirakka oli ehdottomasti näistä kaikista herkuista maukkain ja oma suosikkini tarjoiluista. Yleensä pidän kovasti sitruunapiirakasta, ja tämäkin oli hyvä, mutta pohja oli omaan makuuni ihan liian märkä.


Iltapäiväteehen perinteisesti kuuluvat skonssit, clotted cream, ja hillo, ja nämä olivat ehdottomasti parhaimpia skonsseja, joita olen syönyt. Ne olivat pehmeitä ja rapeita, vielä vähän lämpöisiä ja tarjoiltiin ihanan kirpeän herukkahillon ja kerman kanssa. 

 
Näitä olisi voinut syödä enemmänkin, sillä skonssit olivat pieniä, tai mukana olisi voinut olla rusinainenkin versio. Mutta näistä innostuneena täytyy kyllä syksyn tullen kokeilla skonsseja kotonakin.


Ylimmässä kerroksessa oli vielä tuulihattuja kirsikkatäytteellä ja suklaiset macarons-leivokset. 

Iltapäivätee on hauska tapa viettää aikaa yhdessä, ja vähän vaihtelua vaikka lounas- tai illallistreffeihin. Meillä oli odotukset varmasti aika korkealla tarjoiluiden suhteen, ja olimme ehkä hieman pettyneitä, mutta siitä huolimatta tämä oli mukava piristys lomaviikkoon. Oletko sinä käynyt iltapäiväteellä? 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti