torstai 27. elokuuta 2020

Kaksi kaalia - parempi kuin yksi?

Edellisessä postauksessa kerroinkin, että meillä yritetään pientä ryhtiliikettä ruokailujen suhteen nyt, kun arki alkoi. Nirsoilusta huolimatta kaalit ovat olleet eri muodossa lapsen lemppariruokia ihan pienestä asti, ja siksi meillä niitä kokkaillaan ahkerasti. Itse asiassa vauva-aikana sormiruokaillessa hedelmät jäivät pöydälle, mutta parsakaali maistui aina.

Tämä helppo kaalivuoka on melko nopea ja helppo ruoka, jota valmistuu kerralla uunivuoallinen, jos käyttää kokonaiset kaalikukinnot. Lisäksi sitä voi tarjota sellaisenaan, usein lisäksi meillä on perunoita, muusia tai vaikka pastaa, kuten tällä kerralla. Meillä päälle tulee jauhelihaseos, ja juustoksikin voi valita omaa lemppariaan. Meillä oli tällä kertaa valmista juustoraastetta, joka ei todellakaan sulanut kuviin sulavaksi ja venyväksi, kuten ajattelin. Mutta maistuvaa oli silti.


Kahden kaalin vuoka

1 parsakaali

1 kukkakaali

400g jauhelihaa

sipuli

suolaa, pippuria

tomaattipyrettä

(vettä)

mausteita oman maun mukaan (meillä oreganoa ja chilihiutaleita)

juustoraastetta

Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi, mausta suolalla. Pilko kaalit ja parsakaalin varsi, jos se on pehmeä, sopiviksi paloiksi, ja keitä, kunnes ovat juuri ja juuri pehmenneet. Silppua sipuli, ja paista pannulla jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä keitetyt kaalit uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos, johon olet sekoittanut tomaattipyreen ja haluamasi mausteet. Ripottele päälle juustoraastetta, ja kuorruta 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Uuh, vois testata! Mun herkkua on parsa- tai kukkakaaligratiini ilman lihaa ja ruokakermaliemen kanssa, tää vois olla samaa sarjaa herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis mäkin tykkään gratinoidusta kaalivuoasta, mut lapselle ei mee. Tää menee,joten siksi useammin tätä😁

      Poista