perjantai 3. heinäkuuta 2020

Lähimatkailua Pietarsaaressa 2/2

pietarsaari

Edellisessä postauksessa kerroin, miten sää oli kylmä, mutta aurinkoinen, kun tulimme Pietarsaareen. Sen sijaan aamulla kun heräsimme Kaupunginhotellissa, taivas oli pilvinen ja ulkona näytti kolealta. Onneksi hotellin aamupala oli todella monipuolinen ja runsas, ja lapsen mielestä se oli maailman paras aamupala. Tämä varmasti siitä syystä että sieltä löytyi monia lempijuttuja: nakkeja, hapankorppua, pekonia, croisantteja ja ennen kaikkea ykkösherkkua eli digestive-keksejä. Mutta kyllä aamupala maistui meille aikuisillekin!

pietarsaari


Aamupalan (ja aamukylvyn) jälkeen halusin lähteä kävelylle Skatan vanhaan puutalokaupunginosaan. Matkalla kävelimme ihanan kaupunginpuiston läpi, jonka lammen ympärillä ihastelimme tällä kertaa vain pientä osaa kasveista, joita sieltä löytyy.

pietarsaari

Tämäkin pieni kurkistus tähän suureen ja vanhaan puutarhaan oli ihan uskomaton, joten suosittelen kyllä tätä vierailukohteeksi kaikille, ei vain puutarhamatkalaisille. Lapsi ihasteli kylttejä, joissa kerrottiin kasveista, ja toki erityisen vaikutuksen teki ne kasvit, jotka oli merkitty vaaralliseksi.

pietarsaari

pietarsaari

Meidänkin iloksi lammessa ui iso parvi kaloja, joiden luulen olevan karppeja. Näitä ihastelimme yhdessä ennen kuin jatkoimme matkaa eteenpäin. Koulupuutarhasta voit lukea enemmän esimerkiksi Pietarsaaren kaupungin sivuilta. 

pietarsaari


pietarsaari

Latasin aamulla puhelimeeni Skata-sovelluksen Play-kaupasta. Sieltä löytyy puutaloalueelle piirretty opastettu kävelyreitti. Tämä oli tosi hyvä idea, toivottavasti muutkin kaupungit innostuvat tekemään tällaisia vierailijoita varten! Reitti alkoi koulupuutarhasta ja jatkui kohti puutaloaluetta kulkien vanhan tupakkamakasiinirakennuksen vierustaa.

pietarsaari

Skatan kaupunginosa vaikutti sympaattiselta ja eriväriset rakennukset olisivat varmasti aurinkoisella säällä päässet vielä paremmin oikeuksiinsa. Nyt me kiertelimme hetken, ja kävelimme sitten takaisin kohti hotellia. 

pietarsaari

Tämä lähimatkailureissu tehtiin siis ihan lapsen toiveiden mukaisesti, ja koska sääkin oli kylmä, muuttui moni suunnitelma vielä paikan päällä. Siitä huolimatta meillä oli ihana minireissu Pietarsaareen, joka on kyllä sympaattinen ja kaunis vanha kaupunki vaikka päiväretkellekin. 

Ensimmäisestä lomapäivästä Pietarsaaressa voit lukea täältä. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti