perjantai 3. heinäkuuta 2020

Lähimatkailua Pietarsaaressa 1/2pietarsaari

Kesäloman alettua juteltiin pojan kanssa lomatoiveista. Hän on kovin tarkasti noudattanut korona-ajan ohjeita, ja oli sitä mieltä, että on hyvä lomailla kotona ja tutuissa paikoissa. Ainut toive oli hotelliyö ja -aamiainen ja täytyihän tämä toive toteuttaa ♥

pietarsaari


En halunnut lähteä kovin kauas Vaasasta, ja niinpä päädyin varaamaan meille hotellin Pietarsaaresta, jonne kertyy suorinta tietä ajomatkaa ihan vähän alle 100 kilometriä. Alunperin suunnitelmissa oli pysähtyä päiväksi Storsandin rannalle, mutta koska lämpöasteita oli vain 15, ajeltiin suoraan eväiden kanssa Pietarsaareen asti. Meillä siis tuo Storsandin rantaretki jäi väliin, mutta aurinkoisella säällä sinne kannattaa ehdottomasti poiketa.

pietarsaari

Me ajoimme sen sijaan suoraan Rosenlundin pappilan parkkiin ja nautimme eväät sen edustalla olevassa Aspegrenin puutarhassa, josta nämä ensimmäiset kuvat ovat. Pappilan alueella on lounasravintola, mutta me söimme eväät ja kiertelimme sen jälkeen muotopuutarhassa, joka on todella upea.

pietarsaari

Alueella on myös eläimiä, mutta me löysimme tällä kertaa vain lampaat, joita kävimme ihastelemassa. Lisäksi pappilan pihapiirissä on suuri kivinavetta, jossa on kotiseutumuseo. Siellä saimme ihastella erilaisia entisajan esineitä ja välineitä. 


pietarsaari

Puutarha- ja museokierroksen jälkeen ajoimme lyhyen matkan Pietarsaaren keskustaan, josta olin varannut meille huoneen Kaupunginhotellista. Hotelli oli vanha, mutta huone oli valoisa ja siistiksi remontoitu. Koska lomailimme lapsen (ja sään) ehdoilla, kävimme lähellä kaupassa, josta lapsi sai ostaa valitsemansa lelun. Tätä varten hän oli ottanut omaa rahaa mukaan.

pietarsaari

Jonkin aikaa oleilimme hotellissa, ja sitten lähdimme syömään lähellä sijaitsevaan Mr Bank -pitseriaan, sillä pitsa oli lapsen toiveruokana. Pitsat olivat maukkaita, joten tätä voi kyllä suositella. Lähistöltä olisi löytynyt monia aasialaisia ravintoloita, ja paikallisista yrittäjistä voisi mainita Korv Görans-grillin ja Friends and Brgrs-ravintolat, joita molempia löytyy nykyään myös Pietarsaaren ulkopuolelta. 


pietarsaari

Keskustassa näytti olevan myös monia viihtyisän näköisiä kahviloita ja jäätelökioskeja, mutta koska a) lapsi ei syö kakkuja eikä jäätelöä ja b) oli todella kylmä, menimme hotelliin nauttimaan kylpyammeesta. Ja lomalainen oli todella tyytyväinen ♥ 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti