perjantai 24. huhtikuuta 2020

Kevätbrunssi kotona ja suussa sulava lohimunakasrulla


Meidän pieni perhe nautti yhteisesti brunssista eräänä lauantaiaamupäivänä. Olin varannut meille maaliskuulle yhteisen brunssin ravintolaan, mutta ei tämä kotonakaan hullumpaa puuhaa ole, ja toki huomattavasti edullisempaa, vaikka pöytään valikoituisikin vähän jotain ekstraa. Lapsikin oli tästä tosi innoissaan, mikä oli mukavaa. Meillä pöytään valikoitui helppoja herkkuja: erilaisia hedelmiä ja vihanneksia, juustoja, vastapaistettuja croissantteja ja munakasrulla. 


Munakasrullan paistoin aamun aikana, ja täytin hieman ennen syöntiä. Ja tämä lohimunakasrulla oli kyllä todella herkullinen ja nopea herkku, joten laitan ohjeen jakoon sinullekin. Alkuperäinen ohje löytyy täältä


Suussa sulava lohimunakasrulla

4dl kevytmaitoa
3/4dl vehnäjauhoja
5 munaa
0,5tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Täyte
150g lohta (käytin itse graavattua lohta)
100-150g ruohosipulituorejuustoa
3-4dl rucolaa
mustapippuria

Vatkaa maidon joukkoon vehnäjauhot ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada massa leivinpaperilla vuoratulle pellille, ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. 

Kumoa munakasrulla pöydälle toisen leivinpaperin päälle, ja anna hieman jäähtyä. Levitä sitten tuorejuusto, ja ripottele päälle lohi ja rucola, sekä pippuri. Kääri rullalle.

Voit tehdä rullan valmiiksi jo jääkaappiin ja halutessasi sen voi lämmittää uunissa ennen tarjoilua, 225 asteessa noin 25 minuuttia.




0 kommenttia:

Lähetä kommentti