torstai 19. syyskuuta 2019

Pilkullista kermaa ja kirsikkahilloa



Syksyn satokausi on ollut elo- ja syyskuun parhaimmillaan. Omaa puutarhaa ei ole, mutta onneksi tuoreita kasviksia saa käsiin helposti kaupan lisäksi lähisuvun puutarhoista ja metsästä. Suklaakirsikat olivat kypsyneet muutama viikko sitten, ja keräilin niitä itselleni mukaan, kun kävin vanhempieni luona. Osa syötiin tuoreeltaan, ja muutamasta desistä tein pikaisesti hillon tähän kääretorttuun. Kerman joukkoon lisäsin Oreo-muruja, jotka tuovat mielestäni sekä rakennetta että makeutta. Ja samalla tietenkin hauskasti tekevät kermavaahdosta pilkullista.


Olen kokeillut muutamaa browniereseptiä, joihin on käytetty kirsikkaa, mutta ne eivät ole vetäneet vertoja perinteiselle Schwartzwaldin kakulle. Siispä nyt kokeiluun pääsi Maku-lehden resepti muutamalla muutoksella. Lopputulos oli kyllä ihanan makea ja samalla kuitenkin raikkaan kirpeä.


  • Kääretorttupohja
  • munaa
  • 1,75 dl sokeria 
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat jauheet keskenään, ja nostele varovasti munasokerivaahtoon. Paista 225 -asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.Kumoa pohja leivinpaperin päälle, jolle olet ripotellut sokeria. Irrota paistopaperi varovasti. 

  • Täyte
  • 6 kpl Oreo-keksejä
  • 2dl kermaa
  • 2dl kirsikkahilloa

  • Vaahdota kerma, ja murusta joukkoon keksit. Levitä kääretorttupohjalle ensin hilloa ja sitten  reilu puolet kermasta. Kääri varovasti rullalle, ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

  • Levitä kääretortun pintaan loput kermasta ja koristele haluamallasi tavalla. Minä tein tummasta suklaasta ohuita suklaalehtisiä ja lisäsin päälle suklaaseen kastettuja, tuoreita kirsikoita.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti