maanantai 30. heinäkuuta 2018

Ruokaisa kana-caesarsalaattipitsa

Pohdiskelin eräänä päivänä meidän kesäruokavaliota ja päädyin tutkailemaan netissä valmiita viikon ruokaohjeita uusien ideoiden toivossa. Sain äidiltäni ihanan rapeaa salaattia suoraan kasvimaalta ja Hellapoliisi-sivustolla oli herkullisen kuuloinen salaattipitsan ohje (löydät alkuperäisen reseptin täältä), ja niinpä päätin kokeilla jotain samantyylistä. 


Meillä syödään itsetehtyä pitsaa yleensä muutaman kerran kuussa, sillä se on poikani suurta herkkua. Erityisesti hän rakastaa syödä pitsataikinaa ja tomaattipyrettä, jota käytämme kastikkeen sijasta useimmiten pitsassa. Mutta koska kesä ja helle, ei oikein huvittanutkaan ruveta tekemään taikinaa, ja päädyin yksinkertaiseen versioon: käytin pohjana pieniä tortillalättyjä. Ja olivat kyllä hyviä, ja helppoja syödä. Täytteeksi tein ruokaisan kana-caesarsalaatin, joka valmistui nopeasti. Tämä oli todella herkullinen ja nopea ruoka, ja luulen, että seuraavaksi voisi kokeilla samaa yhdistelmää oikean pitsapohjan kanssa.



 Helppo kana-caesarsalaattipitsa

 1 kerä salaattia
250g broilerin fileesuikaleita
parmesanjuustoa oman maun mukaan
caesar-kastiketta

1pkt tortilloita
mozzarellaa

Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. 
Paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi.
 Huuhtele ja revi salaatti sopiviksi suupaloiksi.
 Sekoita salaatinlehtiin kastike, ja lisää joukkoon broilerisuikaaleet ja parmesan.

Asettele uunipellille leivinpaperin päälle tortillat ja levitä niille mozzarellajuustoa. Paista muutama minuutti, kunnes juusto on sulanut.

Levitä salaattia tortillapitsan päälle ja nauti.

Kun olin laittamassa loppuja tortillalättyjä muovipussiin ja jääkaappiin ruokailun päätteeksi, huomasin, että yhdessä tortillassa oli pyöreä, valkoinen läikkä. Sitä tihrustelin aikani, ja enemmän se näytti homeelta kuin jauholta. Nappasin läikästä kuvan, ja laitoin sen Santa Marian nettisivujen palautelomakkeen kautta eteenpäin. Sainkin nopeasti vastauksen, ja voisin joku kerta vilauttaa, mitä sain tuotehyvitykseksi. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti