torstai 15. kesäkuuta 2017

Kurkistus puutarhaan kesäkuun alussa

Talon päädyllä on melko yllättäen ehkä aurinkoisin kukkapenkeistäni, tässä riittää sekä valoa että tuulensuojaa kasveille. Nämä pitkätkin tulppaanit kestävät penkissä hyvin, ja taustan nauhukset kasvavat jo kovaa vauhtia. Penkki on myös täynnä siementaimia, joten ehkä tänä vuonna jatkan kasvirivistöä taas eteenpäin. Kylmän kevään jälkeen kesäkuussa pihalla kukkii vielä monet kasvit muutaman viikon ainakin myöhemmin, kuin yleensä. Sopii hyvin tällaiselle tuuliviiribloggaajalle, jolle tulee monen kuukauden tauko ihan tuosta noin vain :) Mutta luulenpa, että I'm back.


Tuulensuojassa on myös pieni kirsikkapuu, joka kukki lyhyen aikaa. Nämä kuvat on otettu viikonloppuna, kun palasimme muutaman päivän reissulta Kuusamosta, eikä näistä kukista ole enää tietoakaan. Mutta ihania olivat, toivottavasti pölyttäjät ehtivät myös nauttia niistä. 


Etupihan "paraatipenkissä" (tämähän on reilu 15 metriä pitkä...) kukkii jo keväisin kauniisti helmililjat ja idänsiniljat. Tänä vuonna tosin myös vielä näin kesäkuussa. Kuuniljat olivat pienillä tötteröillä vielä viikonloppuna, nyt ovat aurinkoisista päivistä ja sateista saaneet paljon lisävoimaa. 


Takapihan mummopenkissäkin on kaikki talven jälkeen hyvin, mutta hidasta on kasvu ollut. Tämä paikka kaipaa suuresti kyllä tuulensuojaa, eli pensaita täytyy tuonne heinäseiväsaidan lähelle ehkä istutella. Isotuomipihlajan kukinnot ovat levinneet ympäri pihaa jo tuulen mukana, mutta omenapuu kukkii tällä hetkellä uskomattoman kauniisti (instassa on kuva eiliseltä suurin piirtein samalta paikalta).  
Mukavaa kesäkuuta sinulle, toivottavasti saamme nauttia auringosta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti