perjantai 6. tammikuuta 2017

Talvinen metsäretki omassa puutarhassa


Tällä viikolla saimme lumipeitteen pakkasten kera tänne Pohjanmaallekin, ja on kyllä niin ihanaa katsella talvista puutarhaa! Lumileikkejä on hieman hidastanut liukkaus, sillä alkuviikosta täällä oli todella jäistä. Tiet ja nurmikot olivat paksun jään alla, ja päälle satoi vielä paksu kerros kevyttä pakkaslunta. 


Siskon vanhimmat lapset olivat meillä yökylässä, ja lapset halusivat ehdottomasti lähteä metsäretkelle. Metsäretkellä käymme meidän oman pihan metsässä :) Joten valmistimme iltapäivällä eväät (pitäähän kunnon retkellä eväät olla) ja lähdimme matkaan. Pojat päättivät ottaa varman päälle liukkaalla etupihalla, ja konttasivat laatoitetun alueen päähän asti...Se ei välttämättä ollut hullumpi ajatus, sillä itse kaaduin tiistaina tuossa edessä, ja löin pääni laatoitukseen. Muutama päivä onkin sitten kulunut vähän rauhallisemmissa merkeissä. Mutta eiköhän se tästä.

Etupihalta kun käännytään talon nurkalle, tullaan pihassamme kohtaan, josta voi katsella kolmea hyvin erilaista näkymää. Vasemmalle jää meidän terassimme, joka on tuossa ylhäällä kuvassa. 


Edessä aukeaa näkymä meidän "alapihalle", ja kohti huvimajaa, ja oikealla ovat sitten pienet portaat, joita pitkin pääsee metsikköön.


Metsässä parasta ovat suuret kivet ja erilaiset kolot. Kesäaikaan täytyy olla vähän varovainen, sillä täällä on sekä käärmeitä että paljon muurahaisia :) Talvisin on helpompi seikkailla ihan missä vain.
Tämä pieni metsikkö on tarkoitus säilyttää, mutta varsinaisen puutarhan ja metsän välillä on minun "metsäpuutarhani", joka häivyttää siirtymää pihasta luonnonmukaiseen metsään. Tuo minun metsäpuutarhani ei näissä kuvissa näy, vaan se jää vasemmalle. Kuusien takana on sitten viime keväänä raivattu alue , johon aloitimme tekemään keittiöpuutarhaa viime vuonna. 


Kasvilavojen luota on taas näkymä kohti huvimajaa ja alapihaa. Näitä talvisia kuvia katsellessa muistuu mieleen aiempia puutarhasuunnitelmia ja uusia ideoita tuntuu syntyvän helposti. Tätä tuntuu olevan nyt liikkeellä, vaikka ajattelinkin itse yrittää nauttia talvesta rauhassa. Mutta voihan samalla jo odottaa (malttamattomana) kevättä, eikös?Oikein mukavaa loppiaista sinulle ja hyvää pidennettyä viikonloppua!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti