torstai 20. lokakuuta 2016

Vaahteranlehtikranssi


Vajaa kymmenen vuotta sitten, kun asuimme Miehen kanssa vielä kerrostalossa, oli lehdessä ohje vaahteranlehtikranssiin. Asuimme Vaasassa lähellä toimistorakennuksia, joiden pihalla kasvoi isoja vaahteroita ja silloin ensimmäisen kerran kokeilin tehdä lehdistä kransseja. Tosin jos Mieheltä kysytään, hän ei varmasti myönnä joutuneensa osallistumaan vaahteranlehtijahtiin.


Idea on hyvin yksinkertainen: sanomalehdestä muotoillaan ympyrä maalarinteipin avulla. Ensimmäisillä kerroilla tein kranssin muodon todella huolellisesti, ja päällystin koko kranssin maalarinteipillä. Ihan hyvin toimii mielestäni myös vähemmällä teippimäärällä. Lisäksi maalarinteippi houkuttelee ainakin meidän talitiaisia, jotka käyvät repimässä teippiä kranssista (ei aavistustakaan miksi).


Sitten kranssiin ruvetaan kiinnittämään lehtiä. Tein noin viiden lehden nippuja, jotka kiinnitin pohjaan ohuella rautalangalla kieputtaen. Vaahteranlehdet ovat usein suuria ja muhkeita itsessään, joten ohuempikin kranssipohja peittyy helposti, ja lopputulos on ihanan runsas ja värikylläinen. Kranssit säilyvät hyvänä erityisesti ulkona, sillä sisällä (esimerkiksi kerrostalon rapussa) lehdet kuivuvat ja alkavat sitten murentua.


Muuten meidän syysistutukset ovat aika pelkistettyjä, ja äkkiä ruukkuun iskettyjä. Täytyy yrittää nyt viikonloppuna vähän piristää tätä meidän kuistia. Ovea kun jo koristaa tämä ihana väriläiskä, niin täytyy keksiä kuistille muutakin piristystä. 


2 kommenttia:

  1. Ihana vaahteranlehti kranssi <3 Näillä ohjeilla minäkin ehkä osaisin tehdä tuollaisen :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä yllättävän helppo tehdä:) Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista