torstai 7. tammikuuta 2016

Työhuoneen (mustavalkoharmaa) muutos


Olemme asuneet kodissamme nyt neljä vuotta ja aivan alusta asti minulla on ollut ajatus siitä, miltä tämän työhuoneeni tulisi näyttää. Todellisuus oli jotain muuta, sillä huone oli ollut edellisillä asukkailla lastenhuoneena. Muuttaessamme olin viimeisilläni raskaana, ja huoneen sisustaminen ei ollut ensimmäisenä asialistalla. Sen verran olin omasta askarteluhuoneesta innoissani, että huoneeseen hankittiin hyllyköt ja laatikostot työpöydän kera Ikeasta ja vierassängyksi saatiin mökiltä miehen siskon vanha sänky.


Viime kesänä (hitaasti, mutta varmasti) aloin taas puuhailla työhuoneen muutosta. Ensimmäiseksi heivasimme vanhan sängyn, ja ostimme tilalle sohvasängyn Askosta. Vanhasta joustinpatjasta irrotin muuten jouset ja käytin ne puutarhassa hyödyksi (kuvia siitä löytyy täältä). 


Edelleen haaveilen työhuoneeseen Muuramen kalusteista, mutta Ikealla mennään lottovoittoon asti. Pidän kovasti tästä työpöydästä, sillä työskentelytasoa on paljon tai vastapäätä mahtuu istumaan omien puuhien pariin toinenkin henkilö. 

Seinät olivat aiemmin valkoiset, ja yhdellä seinustalla liihotteli sarja hopeisia perhosia. Ne maalasin surutta peittoon syksyllä Tikkurilan värikartan sävyllä Laasti (X487), kuten instagramia tai blogin Facebook-sivuja seuraavat varmasti huomasivatkin.


Ja koska olen pitkän linjan suunnittelija, niin vasta nyt huone alkaa olla kuosissaan. Olen todella hyvä suunnittelemaan asioita. Kirjoitan listoja ja piirtelen luonnoksia, mutta toteutus meinaa jäädä sitten tekemättä :) 

Muutoksen yhteydessä huoneeseen tuli jotain uuttakin. Lundian hyllyn sain vanhempieni varastosta, ja maalasin sen mustaksi. Rottinkituoli on Vaasan alueen FB-kirppikseltä ostettu viime keväänä, ja sen kaverit vielä odottavat paikkaansa autotallissa. Laitoin tuoliin pojan lampaantaljan, kun tähän asti ei pihalla sitä ole vielä tarvittu pulkassa.


Myös työpöydän valaisin on ostettu huonetta varten. Kattovalaisin on sen sijaan vanha lastenhuoneeni valaisin, josta irrotin vanhan kankaan ja maalasin mustalla spray-maalilla kehikon mustaksi. Valaistusteho jää tuossa kattolampussa aika pieneksi ja siitä heijastuu voimakkaat varjot ympäri huonetta. Nyt haaveilenkin paremmin valaisevasta kattovalaisimesta huoneeseen.


Varsinaisesti työvalon lisäksi huoneeseen ostin lähinnä nyt uusia tekstiilejä. Syksyllä tilasin H&M homen malliston tyynyjä sohvasängylle ja tuoliin. Maton tilasin kotiin Ellokselta, kun loppusyksystä sai tilauksen puoleen hintaan ja ilman toimituskuluja. Verho ja tuo sohvasängyn patjanpäällinen ovat löytöjä HobbyHallin alelaarista.

Tuo päällinen on itseasiassa pussilakana, mutta taitava äitini ompeli siitä suojan patjalle. Ja sunnuntaina sain aikaiseksi laittaa nuo valokuvahyllytkin seinälle. Olen nyt puoli vuotta pähkäillyt, laitanko ne allekkain vai vähän näin lomittain. Tähän päädyin lopulta, mutta katsotaan, koska saan hyllyille kuvat ja taulut järjestykseen.

8 kommenttia:

 1. Siis tuo matala säilytinkalustekin on ikeasta?? Siis Kallax? Hieno huone tuli! Meillä on muutto tulossa, joten kaikki säilytysideat kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meidän Ikean kalusteetkin on jo niin vanhoja, että niitä ei enää tehdä. Tuo matala on Expedit, mutta A-siskon mukaan vastaa Kallaxia kooltaan. Pysyttekö samalla paikkakunnalla muuton jälkeen ja millainen asunto/talo odottelee teitä? :)

   Poista
 2. Oikeinkin on kutsuvan näköinen puuhasteluhuone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos. Ja kiitos ihanasta arvontavoitosta, olen sitä täällä viikonlopun aikana hypistellyt onnellisena!

   Poista
 3. WAu mikä huone! Itselläkin on askartelutila sisustettu Ikealla, sopivia minun pieneen tilaan. Ja tuo pöytä on todella ihana kun on niin iso, mahtuu tekemään vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo pöytä on kyllä ihana, ja kiva kun mahtuu poika toiselle puolelle :D

   Poista