Oikein hyvää korvapuustipäivää! Korvapuustit ovat lapseni suurin herkku, joten ehkä tänään vielä teemme pullataikinankin. Tämän päivän kunniaksi kokeiluun pääsi kuitenkin siskoni kehuma resepti: korvapuustimutakakku. Nopeaa, helppoa ja ihanan taikinaista.
Mutakakkuohje on siis tässä tapauksessa ruotsalainen kladdkaka, joka valmistetaan eri tavalla, kuin suklainen amerikkalainen mutakakku. Ruokavirtuoosi-serkkuni, taitava Nanna on aiheesta kirjoitellut aiemmin, jos haluat kurkata lisää. Ja taidanpa itsekin kokeilla tuota kladdkaka reseptiä... Siskoni vinkkasi, että Ruotsissa kakusta tehdään vaikka minkälaista versiota. Ja idea tuntuu kutkuttavalta, sillä onhan kakkutaikina hyvää ja kladdkaka on periaatteessa taikinaiseksi jätetty kakku.
Korvapuustimutakakku
150g sulatettua margariinia
2,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl kanelia
2,5dl vehnäjauhoja
2 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää joukkoon sulatettu margariini ja munat.
Voitele vuoka (22-23cm) ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200-asteessa 15-20 minuuttia.
Tein oman kakkuni tämän ohjeen mukaan. Omaan makuuni kakku ehti omassa uunissani paistua vähän liian paljon, seuraavaksi taidan hieman alentaa lämpötilaa, niin saan vielä taikinaisemman kakun. Mutta hyvää oli :)
Nami, nam! Varmasti hyvää.
VastaaPoistaKyllä :)
Poista