Ihana ystäväin J kävi meillä kylässä jokin aika sitten, ja päätin kokeilla jotain suolaista leipomusta. Usein kesällä varsinaisten uunissa paistettavien syötävien tekeminen jää vähemmälle, mutta tänä kesänä lisälämpö tupaan ei ole ollut pahitteeksi :)
Pinterestissä näin ihanan kuvan kanaflatbreadista, jonka päälle tehtiin salaatti. Ja koska omista viljelylaatikoista jo sai salaattia ja jääkaapissa oli edellisenä päivänä grillattua kanaa, oli helppo kokeilla tätä reseptiä. Vähän tällainen hävikkiherkku siis, vaikka kaupasta sainkin ostaa avokadoa, pekonia ja kastikkeen aivan tätä varten :)
Idea on simppeli: pitsataikina (tai sellaisen minä tein), joka jaetaan kahteen osaan ja kaulitaan pitkulaisiksi levyiksi. Päälle tomaattikastike, ja haluamansa täytteet. Paistetaan, ja tämän jälkeen päälle lisätään salaatti ja kastike. Tätähän voi siis varioida loputtomasti.
Pohjataikina
(ohje Myllyn Paras)
1,5dl vettä
1/3pkt hiivaa
0,5tl suolaa
2rkl öljyä
n. 3dl durumvehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, ja lisää muut aineet.
Alusta taikina ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta kaksi pitkulaista leipästä leivinpaperin päälle.
Kohota, täytä ja paista 250-asteessa noin 12 minuuttia.
Täyte
tomaattikastiketta
kypsää kanaa
mozzarellaa
Salaatti
salaattia oman maun mukaan
(minulla oman maan itämaista salaattisekoitusta)
tuoretta korianteria
1-2 avokadoa
2-3 tomaattia
2-4 viipaletta paistettua pekonia
tuoretta chiliä pieneksi pilkottuna
ranch-kastiketta
Paistamisen jälkeen lisää päälle salaatti ja kastike,
ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Tästä tuli kyllä kertaheitolla yksi suosikeista, seuraavaksi ajattelin kokeilla vähän vähemmillä täytemäärillä ja lisätä salaattia enemmän.. :)
Mukavaa perjantaita sinulle!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti